Ανεκδοτολογικές ιστορίες


miromelancoly.jpg

http://www.fileden.com/files/2007/6/10/1162190/Distance.wma

Δυό κουβέντες μόνο, πριν από το ανέκδοτο που το ξέρετε, αλλά παραμένει φρέσκο.

α) Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε για τα λάθη μιας ολόκληρης 25 ετιας.

Β) Πολλές φορές τα όρια και το εύρος ενός κόμματος εξαρτώνται και από τις συγκυρίες. Οταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ιδρυσε το Πανελήνιο Σοσιαλιστικό Κινημα είχε φτάσει η ώρα της έκφρασης μιας κεντροαριστεράς που είχε υποφέρει κατα τη δικτατορία και κουβαλούσε μέσα της τις αυστηρές κυβερνήσεις της ΕΡΕ. Ευδοκίμησε τοτε το κίνημα, διδοντας την πλειοψηφία του κόσμου το δικαίωμα να αγγίξει και να αισθανθεί πρωτόγνωρες έννοιες. Αναδιένειμε τον πλούτο, ανέβασε στην εξουσια ανθρώπους που δεν θα φαντάζονταν ποτέ κατω από άλλες συνθήκες ότι τους άξιζε μερίδιο σ αυτήν. Συνθηματολόγησε κατά της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ κι ύστερα αγκάλιασε και τους δύο θεσμούς, τους άρμεξε κανονικα και τους μετέτρεψε σε δεξαμενή ψηφοθηρίας. Απλοχερα, γιατί τα χρήματα δεν ήταν δικά του,α λλά δανεικά. Κι ύστερα το ΠΑΣΟΚ απέκτησε ολα τα γνώριμα στοιχεία και τα ελαττωματα ενός κομματος εξουσίας , με ο,τι σήμαινε αυτό για το ιδιο και το λαό. Η αποχώρηση του Ανδρέα έγινε σε μια δύσκολη συγκυριακά στιγμή ,οπου οι παγκόσμιες ισορροπίες άλλαζαν και συν τοις άλλοις απαιτούσαν περιορισμό του αυστηρά ιδεολογου πολιτικού. Εξ ου και μας προέκυψε ο Σημιτης. Ο καλός διαχειριστής. Ενας πολιτικός που διέθετε κοινό νου και που οι συνθήκες τον βοήθησαν να ενισχύσει την Ελλάδα διεθνώς.

Δεν θα πούμε τώρα το πώς εγινε αναλώσιμος ο Σημίτης. Θα πούμε όμως ότι μετά την αποχώρηση του, ο Γιώργος Παπανδρέου ανελαβε, αλλα δεν είχε πλέον στα χέρια του μια σταθερή ιδεολογική βάση. Αντίθετα είχε να αντιμετωπίσει καθεστηκυία τάξη.Καγιέν, πόρσε, τζιπαρες, Ντα Κάπο , βιλες στην Πάρο και στη Μύκονο, πολλαπλές πισίνες, εσωτερικές και εξωτερικές. Ο καινούργιος παρακμιακός κόσμος. Πολιτικά όλα παρέμεναν σε επίπεδο διαχείρισης και οι διαφορές των μεγάλων κομμάτων ήταν πλέον ανύπαρκτες. Από το σημείο αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε για να αναλύσουμε ,σήμερα πια, τη συντρηπτική ήττα του ΠΑΣΟΚ και τα μεγάλα διλλήμματα που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον, οποιοσδήποτε κι αν ανεβεί στην προεδρική καρέκλα. Βενιζελος, Γιωργάκης, Αννουλα. Να δούμε πώς ο ΓΑΠ υποχρεώθηκε , ως μη οφειλε, να φορέσει τον μανδύα του λαϊκιστή και να παίξει έναν ρόλο που δεν ήθελε και δεν του πήγαινε. Δεν ήταν στο κάτω Αντονι Χοπκινς, ο γιός της Μαργαρίτας ήταν. ( Αυτή τη συζητηση εχουμε καιρό να την κάνουμε )

Γ)Να επαναλάβω, λοιπόν, ότι τα κομματα δεν ειναι στατικά δοχεία στα οποία ρίχνουμε μέσα νεράκι και προσθέτουμε δυο τρία λουλούδια. Είναι ατμομηχανές τεραστίων μεγεθών που χρειάζονται μεγάλες ποσότητες καυσίμων για να κινηθούν και να αποδώσουν. Κι όταν οι μηχανές τα φτύνουν, πάνε για ρεκτιφιέ ή πανε και για ανακύκλωση. Ας το σκεφθεί κάποιος αυτό κι ας μην βαυκαλιζόμαστε με μικροπολιτικές συζητήσεις και μικροκομματικά συμφέροντα.

matisse10.jpg

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Μια μέρα σκοτώθηκε μια γυναίκα που ήταν μεγάλη πολιτικός και μεγάλο στέλεχος στο κόμμα της, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές. Όταν έφτασε στον άλλο κόσμο, την υποδέχτηκε ο Άγιος Πέτρος και της λέει:
– ‘Που θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο;¨’
Εκείνη το σκέφτεται λίγο και λέει: – ‘Δεν είμαι σίγουρη.’
– ‘Τότε’, λέει ο Άγιος Πέτρος, ‘θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις.
‘Η πολιτικός συμφωνεί. Πάνε λοιπόν στην Κόλαση. Εκεί η πολιτικός βλέπει όλους τους πολιτικούς φίλους της που είχαν πεθάνει να παίζουν γκολφ, να ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με ωραίους άντρες και πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ. Ακόμα και ο Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα και πικάντικα ανέκδοτα. Όλα πολύ ωραία και η πολιτικός περνούσε ! υπέροχα. Πριν να το καταλάβει, πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Άγιος Πέτρος να την πάρει να πάνε στον Παράδεισο.
Ο Παράδεισος ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι μιλάγανε για τη ζωή και το θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με τον Θεό που ήταν πολύ γλυκός κι ευχάριστος τύπος. Η πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα και πριν να το καταλάβει, πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, ώσπου ήρθε ο Άγιος Πέτρος να τι ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο μέρη.
Η πολιτικός το σκέφτεται λίγο και του λέει:
– ‘Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση.’
Ο Άγιος Πέτρος σέβεται την επιθυμία της και την στέλνει στην Κόλαση. Όμως, η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα, ένα διαλυμένο μέρος με αποπνικτική ατμόσφαιρα και όλοι οι φίλοι της πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ και ο Διάβολος ήταν πάνω από τα κεφάλια τους και τους διέταζε συνεχώς! ς.
Η πολιτικός δυσαρεστημένη πάει και τον ρωτά:
– ‘Τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν.’
Και ο Διάβολος της απαντά:
– ‘Τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία, σήμερα μας ψήφισες!!!

Advertisements

37 thoughts on “Ανεκδοτολογικές ιστορίες

 1. Απλά συμφωνώ. Αλλά το κέρασμα το έχασες. Μην ζητήσεις σοκολάτα απλά δεν περισσεύει. (Μεταξύ μας σου φύλαξα ένα μικρό κομμάτι γιατί ξέρω τι γίνεται τέτοιες μέρες. )

 2. Πρέπει να καταλάβουμε ότι στην σύγχρονη εποχή που δεν πρέπει να μένουμε στα ίδια άτομα για πολλά χρόνια εκτός και αν πρόκειται για εξαιρετικές περιπτώσεις.
  Καλός αλλά λίγος ο ΓΑΠ.
  Χειρότερος και λιγότερος ο Μπεννυ.

  Δηλαδή στους 1 εκατομύριο ψηφοφορους του ΓΑΠ ένας ικανότερος δεν υπάρχει? Και ας μην είναι επαγγελματίας πολιτικός.
  Γιατί ρίχνουμε τόσο χαμηλά τον πήχυ, και φοβομαστε παράλληλα κάθε τι καινούριο?
  Αλλά το πραγματικά καινούριο όχι τα ντεμεκ καινούρια που έφερνε ο ΓΑΠ.

 3. καλημερα σε όλους. Τωρα ξυπνησα χωρις να πω το εχω συνελθει. Δεν βλεπω ζωηρες απαντήσεις. Γιατί ; βαριόμαστε; Η θεωρούμε ότι ό,τι εγινε εγινε;
  Φυσικά ο Μπενι ειναι προβλημα και θα δούμε πώς θα το χειριστεί η βαση του ΠΑΣΟκ η οποια ομως κανει …να για εξουσία. Κι αυτό ειναι ενα στοιχείο που οφειλουμε να το προσμετράμε ότι κανουμε τους υπολογισμους μας.

  Τα καινουργια προσωπα ειναι αναγκαια. Αλλα στατιστικά ενας μεγαλος ηγετης εμφανίζεται καθε 50 χρονια. Ετυχε να χουμε Παπανδρεου και Καραμανλή κοντα Αυτό μας τέλειωσε.

  Αραμμος, γιατι δεν εχει γλυκό; Τί εχασα ;

 4. Καλημέρα Ρίτσα

  όταν λόγω Ε.Ε. δεν μπορείς να κάνεις ούτε οικονομική, ούτε εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να υπάρχει ηγέτης, υπάρχει μόνο διαχειριστής.

  (με δύο ώρες ύπνο μην περιμένεις ζωηρό σχόλιο)

 5. Δεν μου απάντησες αν εισαι οκ.
  Δεν μπορω να σου απαντήσω γιατί εχω στοφα ευρωπαίας !!!! Η εποχή μας είναι η εποχή της διαχείρισης. Τωρα, αν αναδειχθεί αιφνιδιως μια μεγαλη προσωπικότητα μακράν των σημερινών, τότε θα συζητήσουμε πάνω σε άλλη βαση
  φιλια

 6. Νομίζω ότι αυτή η απόσυρση δεν θα έρθει εύκολα. Πρώτον γιατί όποιος έχει μάθει να τρώει καλά -κι έχει να συντηρήσει και πισίνες- δύσκολα δέχεται να απέχει ή να διερευνήσει νέους τρόπους να τα τρώει.

  Δεύτερον όμως, και σημαντικότερο κατά την άποψή μου, γιατί μία τεράστια μερίδα του πληθυσμού έχει μάθει να «διαβάζει» συγκεκριμένες πολιτικές καταστάσεις και φορείς. Νομίζω ότι μετά την μακρόχρονη αναταραχή που επικράτησε από την απελευθέρωση έως την μεταπολίτευση ο Έλληνας θέλει να σταθεροποιηθεί. Μόνο που μπέρδεψε λίγο την σταθερότητα με την στατικότητα.

  Καλημέρα! 🙂

 7. @Industrial daisies. Χαιρομαι για την άποψη σου. Είναι πολιτική και εμπεριστατωμένη. Προφανώς θα χρειαστεί καιρός μεχρι ο μεσος ελληνας να φτάσει στο σημειο να σκεπτεται έτσι.
  Καλημερα, την εκτιμηση μου

 8. Ριτσάκι ξεκουράστηκες;

  Επί του θέματος : το πασόκ είναι ένα κόμμα χωρίς ταυτότητα πλέον. Αντί να ψάχνουν για αρχηγό, θα έπρεπε να ψάχνουν για πολιτική ταυτότητα.
  Στα μεγάλα θέματα κυρίως, αλλά και σε πολλά μικρότερα, αν σκαλίσεις λίγο τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» κάτω από την πολιτική που προτείνει το Πασόκ, συναντάς την πολιτική που προτείνει και εφαρμόζει η Ν.Δ

 9. Συμφωνώ ότι και η διαχείριση θέλει ιδιαίτερα προσόντα και ηγετικά. Προσωπικά προτιμώ ικανούς διαχειριστές από μη αποτελεσματικούς «εθνάρχες». Τι να το κάνω όταν ο ηγέτης υπνωτίζει τον κόσμο, ω ναι, παραμένει ηγέτης και μένει στην Ιστορία ως μεγάαααλη προσωπικότητας και οραματιστής και λαοπλάνος και και και… αποτελεσματικός ήταν; αυτό με ενδιαφέρει. Πολλοί λένε ότι δεν υπάρχουν πια ηγέτες, μήπως όμως επειδή και στην εποχή μας δεν είμαστε τόσο εύπειστοί όσο κάποτε; Αλλά ακόμα κι αν όντως δεν υπάρχουν, δε με πειράζει πολύ. Πιστεύω πολύ στους διαχειριστές και τεχνοκράτες που αφήνουν έργο με ουσία και λιγότερο στις προσωπικότητες-βιτρίνες.
  Δεν ξέρω αν το πήγα πολύ βόλτα… 😳
  Σίγουρα πάντως ο Μπένυ με τρομάζε λίγο!

 10. Φιλοι μου αγαπημένοι ! Μου βαλατε πολλες παραμέτρους και θελει λίγο χρονο για να απαντήσω. Η καθε μια ειναι ξεχωριστή και στο κατω κατω αντικατοπτρίζει τον πλουραλισμό της πολιτικής ζωής μας..
  Θα τα πούμε

 11. ΑΦΜ, σόρρυ, αλλά το πάω παραπέρα: συνέβη το παράδοξο οι κεντροαριστεροί να φέρονται σα δεξιοί τη στιγμή που οι κεντροδεξιοί προσπαθούν να κινηθούν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

 12. Είδα χτες την πρώτη μεγάλη ( σε διάρκεια) εμφάνιση του Μπένυ στο Δελτίο του Μega. Πρότεινε λοιπόν και τηλεοπτικό και διακαναλικό debate με το Γιωργάκη…..
  Τι να πω……

  Τη θαλασσινή μου καλημέρα!!

 13. @ Swell Εγω δεν πηρα προσκληση. Πού ξέρει ο πρεσβης ότι εχω μπλογκ; Χα, Χα, Χα

  @Τhalasini. Την ξηρασινή μου καλημερα. Δεν μ αρεσουν οι επιθετικοί τύποι.

  @Ινδικτος και Ροδι, εχουμε μπλέξει τα μπουτια μας κι ακρη δεν βρίσκω. Το μεσαιο μελος, το αριστερό, το δεξί, το κεντροδεξιό , το κεντροαριστερό….Ουφ

 14. Μήπως μπορείτε να γράφετε και ποιοι ειναι οι πίνακες που βάζετε στο blog σας; Για να μαθαίνω, γιατί μ’ αρέσουν. Ευχαριστώ.

 15. Ινδικτος…παιδι μου, σε καλησπερησα στο μπλογκ σου. Εσυ πώς εισαι ; κρατα γερά καημένε μου. Ναι, κοπωση συνεχής. Να βλεπω μπαρσελόνα ; γιατί δεν εχω κατι καλυτερο, λες να κανω ;

 16. @ritsmas:Εϊχες τέτοιο φοβερό ανέκδοτο και το έκρυβες; Έχω ειδική κατηγορία με πολιτικά ανέκδοτα αλλά με ξεπέρασες… Σε πειράζει να στο κλέψω; Λίγο; (δλδ με αναφορά στην πηγή 🙂 )

 17. @ Karpidis… ριτσα μασουρα ειναι το ονομα μου, μπρε. το αλλο ειναι παραπλανητικό! Μπορεις να το κανεις ο,τι θέλεις. Από τη στιγμή που κατι εκπεμπει δημοσιως, εχει τελειωσει
  σε χασαμε. πώς πηγαν τα δικά σου εκλογικά ;

 18. Πατατάκι μου, αν ο Παγκαλος πηγαινε στο Παιδείας θα τα ελυνε ολα δια μιας. Μιας και δεν υπολογίζει χριστό. τωρα αν αυτό θα ηταν θετικό ή αρνητικο , τι να σου πω

 19. Μπορώ να πανηγυρίζω από όλες τις απόψεις. Το κόμμα είχε αύξηση 38% (του προηγούμενου ποσοστού) και οι υποψήφιοι που τόλμησαν να δώσουν συνέντευξη στο πολιτικό μπλογκ βγήκαν πρώτοι ή δεύτεροι στις περιφέρειες τους 🙂

 20. @Karpidis Πραγματικά χαιρομαι. Με συγχωρεις που αργησα να απαντήσω , αλλά τραβολογιόμουν σε κάτι τραπεζες. ( Ξέρω, οτι τους εχεις αδυναμία )

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s