Η Κάρλα, ο Θάτσι και μερικά όργανα…..


Κάποιες ειδήσεις οφείλουμε να τις αναφέρουμε. Χωρίς σχόλια. Σχολείο είναι από μόνες τους, ούτως ή άλλως. Και φυσικά η συγκεκριμένη είδηση φιγουράει σχεδόν σε όλες τις εφημερίδες.Εμείς την επαναλαμβάνουμε για λόγους καθαρά εμφατικούς και προς εμπέδωση.

Η πληροφορία δημοσιεύθηκε αρχικά στην Πράβντα, της πάλαι ποτέ σοβιετικής αυτοκρατορίας και αναδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Strategic Analysis & OSINT Management

Carla del Ponte: Kosovo leaders kidnapped Serbs and sold their organs

Η γνωστή μας εισαγγελέας και δεινή κυνηγός του Μλάντιτς και του Κάρατζιτζ ,η Κάρλα ντελ Πόντε περίμενε την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου προκειμένου να εκδώσει το βιβλίο της και να πει κάτι μικρές αλήθειες που εκτός του ότι προκαλούν ανατριχίλα σ’ έναν φυσιολογικό άνθρωπο, δίνουν το στίγμα της προσωπικότητας ηγετικού στελέχους της Πρίστινας που σήμερα εμφανίζεται ως ένας λογικός και συγκροτημένος πολιτικός .

Λοιπόν, ο σημερινός πρωθυπουργός του Κόσσοβου Θάτσι κατηγορείται ότι συνελάμβανε Σέρβους , τους κάθιζε σε κάποιο χειρουργείο, τους έπαιρνε τα νεφρά με στόχο να τα πουλήσει σε διεθνή κυκλώματα και μετά τους έλεγε , άντε τώρα πηγαίνετε στην ευχή του Αλλάχ, του Θεού, οποιου τέλος πάντων εσείς θέλετε. Αρκεί να εξαφανιστείτε και να μην βγάλετε άχνα…Κάτι είχαμε ακούσει για μαφιόζικες παρέες στην Πρίστινα, είχαν γίνει ρεπορτάζ πολλα, αλλά λέγαμε, κοίτα , η ανάγκη πώς καταντάει τον άνθρωπο…Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα ήταν ζόρικα και δεν καταλαβαίνω γιατί ένα καινουργιο κουστούμι, εστω και Αρμάνι ( αυτά φοράει τωρα ο αξιότιμος κυριος Θάτσι), μπορεί να τα αλλάξει ριζικά. Το χούι βγαίνει; Δεν βγαίνει , φίλοι μου.

Στο Βελιγράδι έχουν αρχίσει τα όργανα. Το αρμόδιο δικαστήριο καλεί 300 νεαρούς Σέρβους οι οποίοι απήχθησαν το 1999, οι οποίοι – όπως γραφει η κυρια ντελ Πόντε στο βιβλίο της – μεταφέρθηκαν στην Αλβανία και εκεί τους αφαιρέθηκαν τα οργανάκια τους. Αυτά τα εγκλήματα θυμίζουν Τρίτο Ράιχ και διαπράχτηκαν από τους ηγέτες του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου, του οποίου ηγέτης ήταν ο σημερινός πρωθυπουργός Χασίμ Θάτσι. Πέραν τούτου, η Κάρλα ντελ Πόντε έχει στοιχεία για απαχθέντες και δολοφονηθέντες Σέρβους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η Κάρλα επισκέφθηκε το σπίτι στην πόλη Μπούρελ στη βόρεια Αλβανία όπου γίνονταν οι επεμβάσεις, είδε με τα ματάκια της τα ιατρικά εργαλεία, ειδε και το αίμα…αλλά, ξέρετε, τώρα, όλη η ανθρωποτης ήταν στραμμένη κατά των Σέρβων.

Σιώπησε, λοιπόν η κυρία, αλλά κάτι εφιάλτες θα τους έβλεπε τη νύχτα δεν μπορεί…οπότε ξέσπασε στο βιβλίο της. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην ιταλική εφημεριδα «La Stampa» είπε ότι όλα σχετίζονται με την πολιτική, γι αυτό και το βιβλίο της με τον τίτλο «the Hunt» δημοσιεύεται μετά τις γιορτές και τα πανηγύρια του Κοσσόβου. Η …πολιτική προηγείται, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια έπεται……

Φημολογείται ότι ο αξιότιμος κύριος Θάτσι κέρδισε εκατομμύρια δολάρια από το τράφικο των ανθρώπινων οργάνων. Υπάρχει δε μια πληροφορία ότι ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, ο οποίος τότε ήταν επικεφαλής της Αποστολής του ΟΗΕ (UNMIK) απαγόρευσε την έρευνα γύρω από τους απαχθέντες Σέρβους.Και φαίνεται ότι ήταν τα μέλη της ίδιας αποστολής του ΟΗΕ που απαγόρευσαν στην Πόντε ( υπάρχουν μαρτυρίες της βοηθού της, Φλόρανς Αρτμαν) να στραφεί κατά των Αλβανών που προέβαιναν σ’ αυτές τις ειδεχθείς ενέργειες.

Source: Pravda

Οι επαναστάσεις (!) θέλουν χρήμα και εκεί δεν υπάρχουν ενδοιασμοί, δεν υπάρχουν ηθικοί φραγμοί. Πόσους και πόσους επαναστάτες ή δήθεν επαναστάτες έχει καταγράψει η ιστορία μας που καταφεύγουν σε ειδεχθή εγκλήματα προκειμένου να αναδειχθούν, να πλουτίσουν και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν προς ίδιον όφελος τον πλουτισμό. Εντάξει, δίνουν και κάτι ψιλά στους δικούς τους. Το περίεργο ειναι ότι όλος ο πολιτισμένος κόσμος συναινεί, εφόσον τον βολεύει και κάνει τα στραβά μάτια, εφόσον εξυπηρετούνται άλλου είδους συμφέροντα.

Πότε φίλοι μου ήταν αλλιώς τούτος ο κόσμος ;

ριτς
Advertisements

28 thoughts on “Η Κάρλα, ο Θάτσι και μερικά όργανα…..

 1. Η ντελ Πόντε, η οποία τώρα είναι πρεσβευτής της Ελβετίας στο Μπουένος Αϊρες, ήταν εισαγγελέας του Ποινικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

  Και ενώ θα παρουσίαζε στο Μιλάνο το βιβλίο της «La Caccia» («Το Κυνήγι»), που μόλις κυκλοφόρησε από τον ιταλικό εκδοτικό οίκο Feltrinelli. Την τελευταία στιγμή, όμως, η παρουσίαση ακυρώθηκε και η Ντελ Πόντε αναχώρησε εσπευσμένα για τη Νότια Αμερική.
  Πριν φύγει όμως φρόντισε να ενημερώσει φίλους δημοσιογράφους για τα συμβάντα.

  Το Ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή στην Ντελ Πόντε να απόσχει από οποιοδήποτε δημόσιο σχόλιο για το βιβλίο της, για τον λόγο (όπως αναφέρεται στη γραπτή εντολή της Βέρνης) «περιέχονται διατυπώσεις που αφορούν την προηγούμενη δραστηριότητα της Ντελ Πόντε και που δεν πρέπει τώρα να αποδοθούν σε εκπρόσωπο της ελβετικής κυβέρνησης».(‘Εθνος)

  Η πολιτική Ρίτσα ,ΠΑΝΤΑ ήταν πάνω από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια,όπως αναφέρεις.

  Και για να το γενικοποιήσω το θέμα, αν μου επιτρέπεις, συνήθως ο άνθρωπος βάζει τα προσωπικά του συμφέροντα πάνω από την αξιοπρέπεια των άλλων ανθρώπων . ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
  Οπότε φυσικό είναι και η πολιτική, που αποτελείται από ανθρώπους να ακολουθεί την ίδια τακτική.
  Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα που μάλλον χρήζει ανάρτησης και όχι απλού σχολίου.

  Την καλημέρα μου!

 2. το διάβασα και χαίρομαι που το βλέπω κι εδώ!
  τελικά τέτοιες ιστορίες συμβαίνουν σχεδόν σε όλους τους πολέμους…
  πάντως η ντελ Πόντε δε γράφει τίποτε για τις κοσοβαρικες (του Θάτσι μόνο;) μαφίες ναρκωτικών κι όπλων…

 3. @@ανασαιμιά….. Ναι, αντιλαμβάνεσαι ότι ολες αυτές τις πληροφορίες τις εχω, δεδομένου ότι ασχολούμαι με το θέμα , απλώς επειδή ηδη εχουν δημοσιευτεί δεν θεωρησα ενδιαφερον να τις επαναλαβω. Σημασια εχει ο σχολιασμός του θέματος που βλεπω ότι εκει συμφωνουμε
  καλη σου μερα
  ριτς

 4. @@geokalp….ναι, να εξηγηθώ για να μην παρεξηγηθώ. ειναι γραμμένο το θέμα και φαντάζομαι ότι ολοι το έχουν αντιληφθεί…Αλλα η επανάληψη ξέρετε τί είναι έτσι ; Οσο για τα ναρκωτικά κλπ…. ξέρετε, τί γίνεται ; προφανώς και τα γνωρίζουν, αλλά πρέπει να υπάρχουν απτες αποδείξεις,οπως στην περίπτωση του σπιτιού στην Αλβανία…. αλλιώς ειναι δυσκολο …..Το καταλαβαίνω ότι το επιχειρημα μου ειναι αφελές για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά….
  χαιρετω
  ριτς

 5. Γιατί έχω την αίσθηση ότι κι αυτή η κυρία, έπαιρνε οδηγίες από τους Αμερικανούς; Και μετά σου λέει Δικαστήριο για τα εγκλήματα πολέμου… Κι ο Μπους είναι ακόμη ελεύθερος!

 6. Σοφία….ναι, Σοφία μου ολα αυτά ειναι τρομερά και συμβαινουν σήμερα ανάμεσά μας οπως και πολλά πολλά άλλα που εξευτελίζουν την ανθρώπινη υπόσταση , ίσως δε και τον προορισμό του ανθρωπου ( αν και εφόσον θεωρούμε ότι ο άνθρωπος εχει καποιον προορισμό εδω τριγυρω)
  καλημερα

 7. @Stratos…. καλως το φίλο μου… Τί γιναμε; Χαθήκαμε; εντάξει…. περι ναρκωτικών την παπια οι παπιες και τα υπολοιπα ζωντανά + το μεγαλο ζωντανό ο ανθρωπος….
  καλη μερα
  καλο ΠΣΚ

 8. Για την Caritas και τα όπλα που θα μετέφερε στα φορτία της τι θα έλεγε άραγε η Κάρλα;

  Είχαν δείξει πέρυσι οι Φάκελοι την δράση των αλβανικών κοινοτήτων της Αμερικής για τον εξοπλισμό των Κοσσοβάρων, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου ήταν ο Κέρρυ, δεδομένου ότι πολλοί χορηγούσαν την προεκλογική του εκστρατεία.

  Το κλου της εκπομπής ήταν το εξής: Αφού παρουσιαζόταν με τι τεχνάσματα αποστέλλονται τα όπλα στο Κόσσοβο -ως «όπλα για κυνήγι ελέφαντα» φτάνουν στην Ελβετία και μετά παίρνουν τον δρόμο τους – ένας από τους Αλβανούς είπε το αμίμητο:

  «Αν ο ΟΗΕ δεν συμφωνήσει με την ανεξαρτησία του Κοσόβου, εμείς έχουμε τη δύναμη να του επιβάλουμε την θέλησή μας».

  Μου αρέσει πάντως που τώρα ο Σρέντερ χαρακτηρίζει πρόωρη την ανεξαρτητοποίηση παίρνοντας ουσιαστικά αποστάσεις -λέμε τώρα- από την πολιτική που και ο ίδιος εφάρμοσε στα Βαλκάνια.

  Στο πολύ καλό βιβλίο «Der Balkan. Stabilität oder Chaos in Europa» των W. Libal και Chr. von Kohl που εκδόθηκε το 2000 αναφέρεται ότι η μετριοπαθής πτέρυγα του UCK υπό τον Ρουγκόβα φέρει σημαντική ευθύνη για την επικράτηση του Θάτσι και του μαφιόζικου σκέλους του UCK.

  Ειρήσθω εν παρόδω πάντως, το πρώτο πράγμα που έκανε ο Μιλόσεβιτς στο Κόσοβο δεν ήταν να διαλύσει το σύστημα παιδείας, ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

  Και ναι, η πολιτική παρέμενε και παραμένει πάνω από την αξιοπρέπεια. Δυστυχώς οι αρχές του Διαφωτισμού είναι πλέον πολύ μακριά από την εποχή ή, για την ακρίβεια, χρησιμοποιούνται κατά περίπτωση.

  Καλημέρα.

 9. Ο Τελογλου ειναι κανόνι σ αυτά…. εννοω στους Φακέλλους….

  Ο Ρουγκόβα, δεν ξέρω, αν ειχε προλάβει να ζήσει, θα λειτουργούσε διαφορετικά. Οχι ότι θα απομακρυνονταν από την ανεξαρτησία – αυτή ήταν δεδομένη ,οπως και το ονομα της Μακεδονίας επισης – αλλά ίσως ηταν διαλλακτικότερος. Λέω, ίσως και βάζω και μπολικη μουστάρδα από πάνω…
  Το λομπι τους, οπως και το λομπι των Σκοπιανών ειναι βαρβάτο σε ΗΠα, καναδα, αυστραλία κλπ…. Τί να κάνουμε ; εχομεν μπλεξει…

 10. Στο βιβλίο για τα Βαλκάνια που αναφέρω παραπάνω στον Ρουγκόβα καταλογίζεται πολιτική αδεξιότητα και επί λέξει «αδεξιότητα στις δημόσιες σχέσεις».

  Κι εγώ νομίζω ότι θα ήταν κάπως διαφορετικά τα πράγματα με τον Ρουγκόβα. Αλλά αν ήταν όντως μετριοπαθής, αυτό δεν θα βόλευε τις ΗΠΑ μάλλον. Οπότε και πάλι θα βρισκόταν ένας τρόπος να βγει από τη μέση, με το καλό ή με το κακό, κατά τον καθ’όλα βαλκανικό τρόπο.

  Μην ξεχνάμε άλλωστε, τι έκανε αυτή η μεγάλη χώρα της Δημοκρατίας μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, μα φυσικά έκλεισε συμφωνία για να πουλάει όπλα στους Αλβανούς!

  Η υπόθεση της Μακεδονίας τώρα ήταν χαμένη δυστυχώς από την αρχή, διότι η διπλωματία μας σπάνια έχει καταφέρει να ξεπεράσει το στάδιο του αυτογκόλ. Με αυτά και με αυτά, ό,τι και να γίνει τώρα, η χώρα έχει καθιερωθεί διεθνώς πλέον ως «Μακεδονία».

  Ένα πράγμα που έπρεπε εξ αρχής να έχει τεθεί (και δεν νομίζω ότι τέθηκε ποτέ τελικά) είναι αυτό του αντίστοιχου μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη τους που δείχνει τη Μεγάλη Μακεδονία να φτάνει μέχρι Χαλκιδική και Θάσο.

  Το σημαντικότερο πράγμα που είχε το Βυζάντιο, και εμείς που πολύ θα θέλαμε να είμαστε διάδοχοί του δεν το κληρονομήσαμε, είναι βέβαια η διπλωματία.

 11. Η οποία βέβαια υπερβαίνει την έκδοση σχολικών βιβλίων με επιγραφές, νομίσματα, αγάλματα και δεν συμμαζεύεται. Ο τρόπος με τον οποίο επικλήθηκε η ελληνικότητα της περιοχής ήταν στην καλύτερη περίπτωση άσχετος και στην χειρότερη (έτεινε να γίνει ή ήταν) γελοίος.

  Τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούμε εμείς για την Βεργίνα, τις περικνημίδες του Φιλίππου, διανθισμένα με 5-10 χωρία από πηγές, χρησιμοποιούν από την δικιά τους πλευρά και οι Φυρομιώτες.

  Ταπεινή συγγνώμη διά την μακρηγορίαν 🙂

 12. @@efthymos….. έχεις απόλυτο δίκιο κι ειναι ανατριχιαστικό αυτό που λες ότι αν τους πηγαινε κοντρα, κατι άλλο θα γινόταν…..κακό.Δυστυχώς.
  Για ολα τα αλλα συμφωνώ…Τωρα για τη διπλωματία στο Βυζάντιο, ξέρεις, είναι για μενα μια απο τις χειρότερες ιστορικές περιόδους αυτή η υπόθεση εξ ου και μου αρεσει πολυ ο όρος βυζαντινισμός που ξεκινάει από τη διπλωματία, τις υπόγειες διαδρομές , τα ιερατεία και φτάνει ως την πορνεια. διαβαζε θεοδώρα και λοιπά καλά κορίτσια….
  Κάποιος ειπε χθες, προχθες δεν θυμαμαι,. α, ναι ο βασιλης βασιλικος ότι αν πω πως ειμαι Μακεδόνας θα με περάσουν για σκοπιανό, αν πω ότι ειμαι ελληνας θα προδωσω τον Μακεδόνα μεσα μου. Μπαχαλο σου λεω φιλε μου

 13. Πάντα ίσχυε ο νόμος του ισχυρότερου… πολύ δε περισσότερο στα Βαλκάνια! Εγώ από σένα ενημερώθηκα μιας και τον τελευταίο μήνα δεν πολυ παρακολουθώ εφημερίδες.
  Καλό σου απογευμα!

 14. efthymos….να γραφεις όπως θες,,,, εδω ξέρεις, εφημερεύουμε παρ ότι ειμαι πνιγμένη στη δουλειά, αλλά με ενδιαφερει η γνώμη των φίλων .

  χαιρετω

 15. Philos….μωρέ τί κάνετε ; πώς τα βγαζετε πέρα ; το μωρό κλαιει, ξενυχτάτε; η γυναικα σου ; οποτε μπορείς πες κάτι

 16. Μια χαρά πάμε, να μη μας φτύσω!!!!
  Παράπονο δεν έχω. Ούτε εβδομάδα σπίτι και κοιμομαστε 4ωρα!
  Φτάνει να μην αρρωστησει και παλι ο μικρός που δεν λεει να γίνει 100% καλά. όλο λίγο συναχακι, λίγο βήχα.
  Καταλαβαίνεις…
  😉

 17. «Το περίεργο ειναι ότι όλος ο πολιτισμένος κόσμος συναινεί, εφόσον τον βολεύει και κάνει τα στραβά μάτια, εφόσον εξυπηρετούνται άλλου είδους συμφέροντα.
  Πότε φίλοι μου ήταν αλλιώς τούτος ο κόσμος ; »

  ΠΟΤΕ! Όσο τον ξέρω εγώ τουλάχιστον…!

  Καλό σου απόγευμα rits μας 🙂

 18. Όψιμα η κυρία απέκτησε μνήμη, και μάλιστα σε δικό της βιβλίο και όχι να συνεισφέρει σε δημοσιογραφική έρευνα. Τώρα σε άλλο αξίωμα, ακόμη πιο λευκό κι αμόλυντο ελέω της μονίμως ουδέτερης Ελβετίας.
  Τα Βαλκάνια μια μπαρουταποθήκη. Αυτοί που κόβουν την πίτα έχουν τα χέρια ματωμένα, τα μπαούλα τους με βρώμικα λεφτά και τη συνείδησή της καλοσιδερωμένη σαν τα Αρμάνι τους.

  Καλημέρα Ρίτσα μου

 19. @@@D.T Καλημέρα, καλημέρα…. τα Βαλκάνια είναι ο τόπος μας, είναι τα λημέρια μας.και παρ ολα αυτά τους εχουμε αφήσει να το κάνουν πλιάτσικο. Τί κριμα, αν σκεφτεί κανείς ότι και οι μεταπολιτευτικοί δικοι μας Αρμάνι φορούσαν ως πρόσφατα, γιατί τελευταία αναβαθμίστηκαν…..
  χαιρετω
  ριτς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s