Θεσσαλονίκη μου , μεγάλα φτωχομάνα, πάντα με εκπλήσσεις.


Λέτε σήμερα η Θεσσαλονίκη να κάνει την έκπληξη ;

Γυμνοί στον δρόμο για το περιβάλλον.Θα μπορούσε να πει κανείς ότι θαταν κι αυτό μια λύση.

Ποδηλατοδρομία διαμαρτυρίας το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη
Γυμνοί ποδηλάτες. Στο εξωτερικό �χουν διοργανωθεί πολλ�ς εκδηλώσεις διαμαρτυρίας με αδαμιαία περιβολή


Μπλοκάρει η αστυνομία τη διοργάνωση της γυμνής ποδηλατοδρομίας που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ως μήνυμα διαμαρτυρίας για τη μόλυνση του περιβάλλοντος από τα αυτοκίνητα.

«Θα συλληφθούν σύμφωνα με τον νόμο όσοι θα είναι γυμνοί», τόνισαν χθες ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζοντας πως ενημέρωσαν τους διοργανωτές, οι οποίοι πάντως δηλώνουν πως η απόφαση αφορά τον καθέναν συμμετέχοντα ξεχωριστά.
«Θα είναι κρίμα να έχουμε τέτοια αντίδραση, η δική μας διαμαρτυρία είναι συμβολική και στόχο έχει να καταδείξουμε το πρόβλημα που δημιουργούν τα αυτοκίνητα στη ρύπανση του περιβάλλοντος», είπε στα «ΝΕΑ» ο διοργανωτής της γυμνής ποδηλατοδρομίας στη Θεσσαλονίκη και μέλος του παγκόσμι- ου κινήμα- τος Κωνσταντί- νος Τερζόπουλος.
«Θα είναι άκαιρη οποιαδήποτε σύλληψη όταν το γυμνό προβάλλεται παντού για εμπορικούς λόγους και δεν γίνεται τίποτε. Εμείς προκαλούμε ειρηνικά με το σώμα μας για την προστασία του περιβάλλοντος», επισήμανε.
Η ποδηλατοδρομία έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 8 το βράδυ και σύμφωνα με το πρόγραμμα οι ποδηλάτες- «γυμνοί ή με κάτι ελαφρύ πάνω τους», όπως λένε οι διοργανωτές- θα ξεκινήσουν από το λιμάνι, θα περάσουν από τον Λευκό Πύργο και μέσω της Τσιμισκή θα καταλήξουν πάλι στο λιμάνι.
«Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα στοπ στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στα αυτοκίνητα και στη ρύπανση που δημιουργούν», είναι το σύνθημα της διοργάνωσης. «Το γεγονός ότι κατεβαί νουμε γυμνοί το κάνουμε για να δείξουμε ότι το γυμνό δεν είναι το άσεμνο, αλλά άσεμνο είναι αυτό που προκαλεί τη ρύπανση, το αυτοκίνητο», επισήμανε ο κ. Τερζόπουλος. «Το σώμα μας είναι ό,τι πιο φυσικό έχουμε και είναι πιο όμορφο από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων μας», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.
Παρόμοιες ποδηλατοδρομίες με γυμνούς ποδηλάτες έχουν οργανωθεί σε 70 πόλεις 21 χωρών του κόσμου ενώ σε λίγες περιπτώσεις δημιουργήθηκαν προβλήματα. Για τη συγκεκριμένη ποδηλατοδρομία τις προηγούμενες μέρες έγινε σύσκεψη στην εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και αποφασίστηκε πως πρόκειται για «προσβολή δημοσίας αιδούς» και ότι όποιος κυκλοφορήσει γυμνός θα συλληφθεί.
Πάντως η συμμετοχή από ποδηλάτες που επιθυμούν να ανέβουν γυμνοί στα ποδήλατά τους είναι αυξημένη, σύμφωνα με τον κ. Τερζόπουλο. «Ήδη έχουν δηλώσει ότι θα έρθουν περίπου 100 άτομα και η ποδηλατοδρομία θα πραγματοποιηθεί κανονικά, όποιοι θέλουν να είναι ολικά γυμνοί μπορεί να το τολμήσουν», συμπλήρωσε. Οι συμμετέχοντες εκτός από γυμνοί μπορούν να κάνουν ποδήλατο και ημίγυμνοι, «με ένα ελαφρύ μαγιό», όπως λένε οι διοργανωτές, ή ακόμη και να ζωγραφίσουν το σώμα τους. Όλα τα ποδήλατα θα είναι στολισμένα με μπαλόνια και κορδέλες. ( Από την εφημερίδα Τα ΝΕΑ)

ΥΓ. Τα ποστ τα ανεβάζω δυό δυό για γούρι. Επειδή καποια στιγμή θα παω διακοπές κι εγω σαν κλασσικός αστός ή μάλλον νεοαστός, και θα πάσχω από συνδρομο στέρησης, ξεσπάω τωρα, όσο αντέχω δηλαδή. Το αλλο ποστ ( σημερινο,  φρεσκο) ειναι για τη Διδω Σωτηρίου και μια τουρκαλα δημοσιογραφο legend

Advertisements

18 thoughts on “Θεσσαλονίκη μου , μεγάλα φτωχομάνα, πάντα με εκπλήσσεις.

 1. Καλημέρα!
  Καταρχήν καλώς σε βρίσκω. Εκ των προτέρων ζητώ συγνώμη που δεν
  δεν θα σχολιάσω το ποστ σου. Είμαι νέος στη blogosfera, και θέλω να σου κάνω γνωστό με αυτό το κόμεντς-μήνυμα την παρουσία μου. Έφτιαξα ένα blog που θα ασχοληθεί κυρίως με το βιβλίο και με τους συγγραφείς. Ελπίζω να συμπληρώσει έστω έναν πολύ μικρό κενό στο χώρο αυτό. Καλημέρα και πάλι και καλό σαββατοκύριακο!

 2. Armos….καλως ορισες και καλη διαδρομή…. Ολοι ασχολουμαστε με ολα…κι αυτό ειναι μια μαγιά
  Αν θες μπορεις να δεις το μπλογκ της Alef που ειναι βιβλιοκριτικός, ή του liborfilo , του Μαμαλούκα , του Δημητρη Αθηνάκη κι αλλων πολλων που λατρεύουν το βιβλίο και κανουν καλή δουλειά
  χαιρετω
  ριτς

 3. ««Το γεγονός ότι κατεβαί νουμε γυμνοί το κάνουμε για να δείξουμε ότι το γυμνό δεν είναι το άσεμνο, αλλά άσεμνο είναι αυτό που προκαλεί τη ρύπανση, το αυτοκίνητο», επισήμανε ο κ. Τερζόπουλος. «Το σώμα μας είναι ό,τι πιο φυσικό έχουμε και είναι πιο όμορφο από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων μας», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.» Τώρα εγώ δεν καταλαβαίνω πως σχετίζεται το γυμνό με το θέμα, για το οποίο διαμαρτύρονται οι σαφώς ευαισθητοποιημένοι ποδηλάτες. Λέτε να μην έχω οικολογική συνείδηση;
  Υ.Γ. Η ατραξιόν της πορείας λέτε να είναι ο κ. Νομάρχης Θεσσαλονίκης, γυμνός πάνω στο ποδήλατο και φορώντας μόνο τη μάσκα και τη μπέρτα του Ζορό;

 4. Περιουσιος…. νομίζω ναι, γι αυτό αλλωστε και γίνεται…..
  Δεν ξέρω πολλά. Οι εκδηλώσεις αυτές γινονται διεθνώς απ ότι ειδα στα διαφορα ξενα σάιτ και προφανώς βρήκαν την ευκαιρία κάποιοι να εκφράσουν ετσι την αντίδραση τους. Διασκέδασε το και μην το φιλοσοφήσεις
  ριτς

 5. Πρωτότυπη ιδέα για τα ελληνικά δεδομένα , ήθη και έθιμα !
  Έχει μια ….’εντοπιότητα’ Θεσσαλονίκης !
  Ελπίζω μόνο να μην δούμε το νομάρχη σε κάποιο από τα πλάνα !!!

 6. όσο σοβαρό και να είναι το θέμα, έχει σίγουρα και πολύ πλάκα, και μας χρειάζεται ΚΑΙ αυτό.
  αφού είδαμε, υπονοήσαμε, εμπεδώσαμε τι είναι σεξουαλικές ορέξεις πολιτικών προσώπων, τώρα τρομάζουμε που θα εμφανιστούν τσίτσιδοι στην πόλη αυτοί ή οι άλλοι.
  θα μου πεις βέβαια: αν η πολιτεία το αφήσει αυτό έτσι, τι θα γίνει μετά;
  είναι η ερώτηση που η κάργα μπουρζουάδικη εκπαίδευσή μου μου εμπνέει.
  και μετά, μου έρχεται μια απορία

  προχτές χάζευα στην τηλεόραση γύρω στις 4-5 το απόγευμα. κάνοντας ζάππινγ έπεσα σε ένα γνωστό ιδιωτικό κανάλι, που δε θυμάμαι το όνομά του. μια κεφάτη κυρία πρόβαλε 4-5 κορίτσια που θα ήταν υποψήφιες σε κάποιο διαγωνισμό ομορφιάς, αν κατάλαβα καλά.
  η προβολή …της ομορφιάς τους ήταν ένα πένθος.
  τη θέση της προβολής της ομορφιάς είχε πάρει η προβολή του ερωτισμού, ή για να είμαστε πιο ξεκάθαροι, αφού μιλούσαμε για ομορφιά, τη θέση είχε πάρει η προβολή της ασέλγειας.
  δε λύνεται το πρόβλημα με το να επέμβει …ο εισαγγελέας. δε γνωρίζω το ρόλο του καθενός στην πολιτεία, γνωρίζω όμως ότι πολλές φορές προσβάλλουμε τα ήθη επισήμως και η πολιτεία δεν κάνει τίποτα, και πολλές φορές προβάλλουμε μοντέλα καταστροφικά, όπως το μπέρδεμα σ’εκείνη τη γελοία εκπομπή ανάμεσα στην ομορφιά και την πορνοποίησή της,
  και τώρα πέφτουμε πάνω στην εύκολη λεία που μπορεί να είναι οι ποδηλάτες…
  εύκολη λεία.
  πολύ υποκριτές έχουμε γίνει σ’αυτόν τον τόπο.

  βέβαια τρομάζω και πάλι στη σκέψη ότι η κόρη μου σπουδάζει στη θεσσαλονίκη, και θα επιθυμούσα να μην πάρει μέρος σ’αυτή την ποδηλατοδρομία!
  σήμερα το βράδυ πάντως, στη θεσσαλονίκη, ίδιου τύπου εναλλακτικό θέατρο, όπως η ποδηλατοδρομία, θα λάβει χώρα…
  η μαμά ενός από τους ηθοποιούς, που είναι και βαφτιστήρι μου, θα πάει. να δούμε πώς θα της φανεί!
  την (ελαφριά, ελαφρότατη) καλημέρα μου!

 7. @@@@ Eleni
  ενταξει, ας το δουμε λίγο…φιλοσοφικά το θέμα…αν και μονον αστεία είναι η πλευρά του, εδώ που τα λέμε. Οσο για την υποκρίσια, επερισσευσε και αυτή, όπως και τόσα άλλα καλή μου.
  Η ελαφρά εως και ελαφρότατη καλημερα σου μου πάει γάντι….
  φιλια
  ριτς

 8. @@ so far
  τελικά επειδή ημου αλλλου γι αλλλου δεν ξερω τί έγινε; πραγματοποιηθηκε αυτη η σεμνή τελετή ή όχι ;

 9. Laiko stroma…. μου αρέσουν οι ασχετες ερωτήσεις. Τίποτα… Εγω είμαι η Ριτσα Μασουρα από την Καθημερινή…Υπάρχει και ο Αστερης Μασουρας πολυ εξειδικευμενος τύπος στα θέματα του διαδικτύου.

 10. Αν μη τι άλλο και άσχετα με το αν συμφωνώ ή όχι με την εν λόγω «πρωτοβουλία», οι συμμετέχοντες αξίζουν συγχαρητηρίων για το θάρρος τους να δοκιμάσουν κάτι τόσο αμφιλεγόμενο στην δημοκρατική πόλη του Ψωμιάδη……..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s