Καλό ταξίδι Αλέξανδρε. Η πόλη που σε κράτησε για λίγο, θα σε θυμάται…


alexis-grigoropoulos2απο το μπλογκ «Τσουκνίδα»

ccccc

reuters

wwwreuterscommmmmm

reuters

zzzzzz

reuters

wwwreuterscombbbbb

reuters

wwwreuterscomooooo

reuters

fdf

reuters

mmmm

reuters

ggggg

reuters

Η υπαρκτή δημοκρατία έχει ατέλειες, μας διδάσκουν στα σχολεία. Το δημοκρατικό κράτος δικαιούται περισσότερο από οποιοδήποτε καθεστώς να χαρακτηριστεί ελεύθερο κράτος, μας διδάσκουν στα πανεπιστήμια…. Ναι, αλλά όμως…..

Advertisements

30 thoughts on “Καλό ταξίδι Αλέξανδρε. Η πόλη που σε κράτησε για λίγο, θα σε θυμάται…

 1. Χρειαζόταν άραγε ο ουρανός έναν ακόμα άγγελο…??
  Επρεπε κάποιος να του κλέψει το δώρο της ζωής ;
  Καλό του ταξίδι!

  Φιλιά Ριτσάκι μου και αγκαλιά

 2. άδικα χάθηκε το παιδί, άδικα χάνει και ο κόσμος τα αμάξια του, τη δουλειά του, την περιουσία του γιατί βρήκανε οι αναρχικοί αφορμή να ξεσπάσουνε…
  Καλημέρα δεν είναι αλλά καλή σου μέρα Ριτσα…

 3. ειναι το παιδι μου στο δρομο και περιμενω να παει σπιτι και μου εχει φυγει η ψυχη… εχω σαστισει πια απο ολα αυτα τα αλλοκοτα και τα περιεργα…
  και στη μανα τι να. πεις , που μονο που την ακουμπαει η σκεψη μου, χανετε το μυαλο μου????

 4. «Όταν κάτι ξεκινήσει στραβά…» λέει ο νόμος του Μέρφυ και όλοι ξέρουμε τη συνέχεια. Κρίμα και άδικο καταρχάς για το παιδί. Κρίμα για τις καταστροφές.Μια αφορμή έψαχναν οι «μπαχαλάκηδες» για να γίνει η χώρα Βαγδάτη. Κρίμα, τέλος, για το κράτος που αποδεικνύει ότι υπάρχουν χειρότερα από το Βατοπέδι: όταν δεν δημιουργεί σκάνδαλα είναι απλώς ανύπαρκτο.

 5. Με τα δάκρυα δεν πας μπροστά. Χρειάζεται συνειδητοποίηση και οργή. Χωρίς βία, χωρίς τυφλή εκτόνωση, χωρίς λαϊκισμούς. Δύσκολο, ε; Ναι, δυστυχώς, πολύ δύσκολο.

  Χρειάζεται επιτέλους, αληθινή ΑΛΛΑΓΗ. Και δεν εννοώ το ΠΑΣΟΚ (Θεός φυλάξοι!)

  Εννοώ να ξεφύγουμε από την μεταπολιτευτική μας βολική συνενοχή, των πολιτών, με την όλο και πιό διεφθαρμένη εξουσία…

 6. το πιο φριχτό είναι ο θάνατος του παιδιού.
  κι όμως
  φριχτά, σχεδόν το ίδιο θα είναι και ό,τι γίνει στο όνομα του παιδιού. η άσκηση δικαιοσύνης θα έχει τέτοια φριχτά κομμάτια;

 7. «Αξίζει να αναφερθεί ότι ο θανών και η παρέα του, πριν έρθουν για να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πλήθος, το οποίο είχε συγκεντρωθεί και θα επιτίθετο, όπως συνηθίζεται κάθε Σάββατο, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, είχαν πάει στο κλειστό κολυμβητήριο Χαλανδρίου στον αγώνα πόλο Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και είχαν συμμετάσχει στα επεισόδια που σημειώθηκαν και επέφεραν τον τραυματισμό πολιτών και του προπονητή του Ολυμπιακού με τη ρίψη πολλών αντικειμένων και σιδηρολοστών. Άλλωστε, έχω πληροφορηθεί ότι οι νέοι αυτοί, ενώ κατοικούν στο Παλαιό Ψυχικό και είναι γόνοι πλουσίων οικογενειών συνεχίζουν να συχνάζουν στα Εξάρχεια, τα οποία επιλέγουν ως χώρο διασκέδασης, αλλά και διάφορα γήπεδα, όπου προκαλούν επεισόδια, μην επιδεικνύοντας επομένως την αναμενόμενη συμπεριφορά και προσωπικότητα ενός 15χρονου εφήβου. Σημειωτέον δε, ότι ο θανών είχε αποβληθεί από τη Σχολή Μωραΐτη και άλλαζε πολύ συχνά σχολεία, γεγονός που αποτυπώνει μια αποκλίνουσα συμπεριφορά».

  Aυτά είπε στον 9ο ειδικό ανακριτή ο κατηγορούμενος.

  Τα συμπεράσματα δικά μας.

  vloutis.wordpress.com
  vloutis.blogspot.com

 8. Διαψεύδει το υπόμνημα του ειδικού φρουρού η Σχολή Μωραϊτη
  Κοσμιότατη η συμπεριφορά του 15χρονου Αλέξανδρου, δηλώνει η Σχολή.

  Προς απάντηση όσων ισχυρίζεται στο απολογητικό του υπόμνημα, ο ειδικός φρουρός -ότι ο 15χρονος Αλέξανδρος είχε αποβληθεί από ιδιωτικό σχολείο και άλλαζε πολύ συχνά σχολεία, γεγονός που αποτυπώνει μία αποκλίνουσα συμπεριφορά- η Σχολή Μωραϊτη εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο Αλέξανδρος άλλαξε σχολείο με απόφαση δικής του και της μητέρας του, τονίζοντας πως η διαγωγή του ήταν κοσμιότατη, ενώ είχε πολύ καλές σχέσεις με το σχολείο.

  Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του σχολείου αναφέρει τα εξής:

  Η Σχολή Μωραΐτη έχει πάγια αρχή της να μη κοινολογεί σε κανέναν οποιασδήποτε φύσης πληροφορία σχετική με τους μαθητές και τις μαθήτριές της είτε κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους είτε ύστερα από αυτήν. Στην τραγική, όμως, περίπτωση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θεωρεί υποχρέωσή της να κάνει δημόσια μια σχετική δήλωση γιατί κυκλοφόρησαν και δημοσιοποιήθηκαν πολλά που απέχουν από την αλήθεια και προσβάλλουν τη μνήμη του.

  Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος φοίτησε στη Σχολή Μωραΐτη από την Α΄ τάξη του Δημοτικού ως τη Γ’ Γυμνασίου. Μετά την κανονική αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο, η μητέρα του, με την οποία το Σχολείο είχε πάντα άριστη συνεργασία, αποφάσισε, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, να τον εγγράψει σε άλλο Λύκειο χωρίς καμία επέμβαση της Σχολής.

  Σε όλο το διάστημα της φοίτησής του ο Αλέξανδρος είχε λαμπρές σχέσεις με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές του, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο διδακτικό προσωπικό, είχε πολύ καλή συμπεριφορά και η διαγωγή χαρακτηριζόταν (και ήταν) πάντα κοσμιότατη.

 9. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ» ΤΟΥ 2004, ΟΠΟΥ ΠΡΕΖΑΚΙ ΕΨΑΧΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΖΑΚΙ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕΣ,
  ΤΩΡΑ Η ΕΛ.ΑΣ. ΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,
  ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΤΕΝΙΣΜΑ, ΣΥΧΝΑΖΟΥΝ ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΦΟΡΑΝΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΤΕΝΤΙΜΠΟΫΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΗΤΕΙΑ.

  ΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΠΑΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ;

 10. Αν αυτοί που που θα έπρεπε να καταλάβουν, καταλάβαιναν… η Ελλάδα ίσως κάτι θα κέρδιζε. Ακούγοντάς τους όμως αυτές τις μέρες, είναι φανερό πως δεν κατάλαβαν. Η παχυδερμία δεν τους το επιτρέπει και η χοληστερίνη τους έχει φράξει και τ’ αυτιά.

  Η γενιά των μηδέν ευρώ ή θα αλλάξει τα πράγματα ή προσεχώς θα καεί και ο Παρθενώνας. Και δεν θα έχει κανέναν ενδοιασμό να τον κάψει μαζί με όλη την Ελλάδα που όπως έχουν καταλάβει, είναι μια χώρα που δεν τους αφορά και δεν τους νοιάζεται, αφού ανήκει σε κάποιους άλλους που ούτε κι αυτοί νοιάζονται.

  Αυτή η χώρα δεν έχει μέλλον και δεν αξίζει να έχει μέλλον, αν δεν τιμωρηθεί ο δολοφόνος, αν δεν μάθουμε ποιός πολιτικάντης διόρισε τον δολοφόνο εκεί που τον διόρισε για να σκοτώνει κόσμο, αν τέλος πάντως δεν δούμε ούτε τώρα να γίνονται τα αυτονόητα!

 11. μια καλήμέρα σε όλους και ας ενώσουμε επιτέλους τις δυνάμεις μας για κάτι καλύτερο. Δεν εχω να πω τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

 12. πόσες κατραπακιές, δηλαδή, πρέπει να «φάμε» για να αναγνωρίσουμε ότι η ενότητα είναι μονόδρομος; θα δείξει

 13. Σήμερα, 12/12, ανάψτε ένα κερί στο μπαλκόνι σας για τον Αλέξη.

  Αν δεν έχετε, κάνει και στο παράθυρο.

  vloutis.wordpress.com
  vloutis.blogspot.com

 14. Τη καλησπέρα μου Ρίτσα.
  Τα λόγια έχουνε στερέψει..
  οι ψυχές μας πονάνε..
  ΕΥΧΟΜΑΙ να αλλάξει κάτι σε αυτόν τον τόπο.. εύχομαι αλλά αδυνατώ να το «δω»..

 15. Aυτή την ώρα…

  Περίπου 100 μαθητές πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, κρατώντας κεριά.

  Για τον Αλέξη…

  vloutis.wordpress.com
  vloutis.blogspt.com

 16. Φορτώσαμε πολλά χρέη και ευθύνες σε αυτά τα παιδιά, τα παιδιά μας, προσπαθουμε να τα κάνουμε τα ιδια σκατά με τις δικές μας επιλογές και βέβαια φυσικό τω λόγω έχουν φρικάρει.
  Σε μας λείπει η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα, η αξιοκρατία στη κρατική μηχανή, η κατάχρηση εξουσίας, η κουφαμάρα, το αδιέξοδο το οικονομικό, η διαφθορά η ψευτιά η προχειρότητα, η έλλειψη ονείρου και σχεδιασμού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s