Παιδί πυροβολήθηκε στον καρπό………..Φαντασία των νέων και σιωπή των μεγάλων


Σημείωση : Κάποιος προβοκάτορας -ελεύθερος σκοπευτής (!) πυροβόλησε χθες το βραδυ ένα μαθητή στο Περιστέρι, στον πεζόδρομο, ενώ βρισκόταν με συμμαθητές του. Το παιδί χειρουργείται αυτή την ώρα , καθώς η σφαίρα έχει σφηνωθεί στον καρπό του δεξιού του χεριού!!!!!! Ελεος πια!

1021101005m2

Γαϊτης Γιάννης , λευκά κολάρα

Ευτυχώς τα παιδιά μας παραμένουν ευφάνταστα. Οπως, άλλωστε όλα τα παιδιά του κόσμου που γαλουχήθηκαν με τα αρυτίδωτα θέλω των γονιών τους.Ο,τι κι αν εμείς σκαρφιστούμε, οποιοδήποτε εμπόδιο κι αν θελήσουμε να τους παρεμβάλουμε καταχρώμενοι τις εξάρσεις του εγώ μας, αυτό πέφτει θεαματικά στο κενό. Τα παιδιά διαλανθάνουν της υποκριτικής προσοχής μας και δημιουργούν τις δικές τους θέσεις και αντιθέσεις. Με κίνδυνο να αποτύχουν, να ρεζιλευτούν, να κακοχαρακτηριστούν, να αυτοαναιρεθούν, να διχαστούν και να επιστρέψουν στις βάσεις τους καταρρακωμένα. Αλλά ο κίνδυνος υπήρξε πάντοτε συστατικό στοιχείο της ζωής του νέου που κινείται, θεωρώντας τον εαυτό του αήττητο, ον δίχως το αποπνικτικό μέτρημα των βημάτων των μεγάλων, ον που τολμάει τις πιο μικρές ή τις πιο μεγάλες πράξεις, αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα και τις αυριανές συνέπειες.

 

katert1612Τις τελευταίες εβδομάδες, η δολοφονία του Αλέξη απελευθέρωσε δυνάμεις πρωτόγνωρες για εκείνα. Πήραν την απόφαση να ξεγυμνωθούν, ανέλαβαν το ρίσκο να αποκαλύψουν έναν άλλο εαυτό που χρόνια τώρα εμείς αγνοούσαμε κι εκείνα δεν ήξεραν ότι είχαν. Προχώρησαν σε ειρηνικές διαδηλώσεις, έβγαλαν γλώσσα στην εξουσία, έγιναν στιγμιαία βάναυσοι, αλλά διαχώρισαν τη θέση τους από τους βανδάλους.Χρησιμοποιώντας τρικ από κόμικς προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της κρατικής τηλεόρασης ( κακώς, ίσως ;), ανάρτησαν πανώ αλληλεγγύης στο παγκόσμιο σύμβολο του πολιτισμού, την Ακρόπολη ( καλώς, ίσως;) και μέσα από αντιεορταστικές εκδηλώσεις πήγαν κόντρα στο ρεύμα της χαράς που γεννούν για πολλούς οι γιορτές των Χριστουγέννων. Κι ήταν αυτά τα παιδιά – τα δικά μας παιδιά – που μας φώναξαν ότι το παρόν και το μέλλον τους ανήκει και ότι είναι αποφασισμένα να τα διεκδικήσουν με τους δικούς τους όρους. Ως πρόσφατα λέγαμε ότι οι νέοι μας ήταν απροβλημάτιστοι και απολιτικοί. Τα πρότυπα των γονιών τους ήταν αρκετά για να χαράσσουν πορείες. Ομως ιδού που τα δεδομένα ανατράπηκαν.Ο νεανικός προβληματισμός που πάντοτε ωθούσε προς τα εμπρός ξυφουλκεί πια ενώπιόν μας και τα σημαντικότερα ερωτήματα που πάντοτε έθεταν οι νέοι έχουν πάρει τη μορφή καλπασμού. Στο κάτω κάτω, τα νιάτα δεν ήταν πάντοτε αυτά που ξοδεύονταν με τρόπους ξένους προς τους ενήλικες, προκειμένου να ανακαλύψουν πύλες εξόδου;

5202411001mHewitt Charles κιτρινο φυτο

Ολο αυτό τον καιρό ο καθένας από μας απλώς περιγράφει τα γεγονότα. Λογικό, από τη στιγμή που δεν ξέρουμε αν όντως έχουν κορυφωθεί. Ομως αποτελεί θέμα προς συζήτηση ότι δεν ακούγονται ανατρεπτικές προτάσεις από την πλευρά των ιθυνόντων. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αγωνιούν για τα δημοσκοπικά οφέλη και μόνο.Οι ευθύνες δεν αφορούν παρά τους άλλους. Ποιούς ; Μα τί σημασία έχει ; Σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της χώρας καταφεύγει σε ακραίες, προσβλητικές της προσωπικότητας των νέων μεθόδους, διεκδικώντας εν ψυχρώ για πάρτι του τα όνειρά τους. Κι αν κάτι πράττουν άπαντες είναι να θεωρούν τα νέα παιδιά εύκολα θηράματα. Σφάλλουν όμως, καθώς τούτα τα παιδιά δεν έχουν πια τίποτα να χάσουν, εκτός από τις αλυσίδες που τα δένουν με το δικό μας παρόν και παρελθόν. Στον αντίποδα, κάποιοι ψελλίζουν δειλά κουβέντες, όπως «κομματική συναίνεση»…«μακροχρόνιος προγραμματισμός για την εκπαίδευση»….

   

Στείρες προτάσεις, που ακόμη κι αυτές δεν γίνονται αντικείμενο συζήτησης. Αποτέλεσμα; Α, ναι. Εναποθέτουμε το μέλλον των νέων μας στα χέρια δημοφιλών ηθοποιών που υποδύονται ρόλο εισαγγελέως για τους μεν και ρόλο καθοδηγητή για τους δε. Κι εμείς ενδιαμέσως πορευόμαστε, βουλιάζοντας όλο και πιο πολύ στην αλλόκοτη σιωπή της εποχής μας…

ριτς

Advertisements

29 thoughts on “Παιδί πυροβολήθηκε στον καρπό………..Φαντασία των νέων και σιωπή των μεγάλων

 1. Αυτά όλα με απασχολούν και για αυτα έγραψα στο πόστ. Είναι τρομερό το ότι δεν υπάρχουν προτάσεις και άνθρωποι να δώσουν μια πρόταση για την διόρθωση της κατάστασης. Πιστεύω ότι όταν ακους όχι πόσες θέσεις εργασίας θα υπάρχουν, αλλά πόσες απολύσεις θα γίνουν, η ανησυχία μου μεγαλωνει. Τώρα μιλάνε στην τηλ
  και κατηγορούνε την επίθεση για οργανωμένη.
  Η εκμετάλευση συνεχίζεται, δεν μπορεί δηλαδή να είναι κάτι άλλο? Αμέσως βγάλαμε συμπεράσματα,,,
  καλημέρα

 2. Οι μέρες είναι περίεργες (περίμενες να το πούμε αυτό στη δημοκρατική κοινωνία που ζούμε; ) και δεν ξέρεις ποιός προβοκάρει για λογαριασμό ποιού.
  Ξέρεις τί με πείραξε; Ότι ξαφνικά η ανάρτηση ενός πανό στην Ακρόπολη έγινε αιτία να υπερασπιστούμε το «παγκόσμιο σύμβολο της δημοκρατίας», το οποίο πριν από λίγο καιρό το αφήσαμε να υποστεί εκμετάλλευση από διαφημιστές, χορευτές, προϊόντα κοκ. Ξαφνικά όμως χτες πείραξε το πανό. Στρουθοκαμηλίζουμε; Αν μη τι άλλο η χτεσινή ήταν πολιτική ενέργεια!
  Όσο για τους πολιτικούς τί να πει κανείς; Μάλλον βρίσκονται εκεί γιατί ο λόγος και οι μέθοδοι τους δεν θα τους επέτρεπαν να ανελιχτούν σε οποιονδήποτε άλλο εργασιακό χώρο.

 3. Στην Κύπρο απέδρασε ένας ισοβίτης και ο υπουργός δικαιοσύνης παραιτήθηκε. Και όταν δεν έκανε δεκτή την παραίτηση την 1η φορά ο Χριστοφιάς, ο υπουργός επέμενε και υπέβαλε εκ νέου την παραίτηση του στην διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.
  Εδώ που σκοτώθηκε ένας 15χρονος έφηβος εν ψυχρώ, ο Πάκης έπαιξε τις κουμπάρες με τον Κωστάκη

 4. Αυτά συμβαίνουν όταν οι ενήλικες χρησιμοποιούν τους εφήβους σαν ασπίδα στον πόλεμο ανάμεσά τους και όταν οι έφηβοι επωμίζονται ν’ αλλάξουν την κοινωνία για το καλό όλων μας.

  Καλημέρα Ρίτσα

 5. Και την τηλεόραση που την κατέλαβαν, πολύ καλά έκαναν!
  Μακάρι να έκαναν μόνιμα κατάληψη, με τα χάλια που έχει η κρατική -όχι ότι τα ιδιωτικά είναι καλύτερα…. :ppp

  Στο Περιστέρι πάντως, στις 6 το απόγευμα θα έχουμε πορεία
  (είναι πολύ κοντά το μέρος που χτύπησαν το παιδί από εδώ που είμαι)

  Και μάλλον είναι τυχαίο, αλλά θα έχουμε φασαρίες
  Δεν θα περάσει εύκολα…

  Καλημέρα Ριτσάκι μας 🙂

 6. ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΤΑΣΣΑΚΙ ΜΟΥ…. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΠΙΑΖΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΕΚΠΥΡΣΟΚΟΡΤΗΣΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΤΥΧΑΙΑ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ???

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΡΤ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΣΟ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΦΩΤΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ)

  ΦΙΛΙΑ

 7. Δεν πάμε καλά. Δεν πάμε καθόλου καλά. Τα παιδια μόνο πάνε, κι ας μην ξέρουνε προς τα που. Εμείς οι υπόλοιποι, δεν πάμε καλά. Για την ακρίβεια δεν πάμε πουθενά, έχουμε καθηλωθεί σε ένα βήμα σημειωτόν μπρος στα αδιέξοδά μας (προσωπικά, συλλογικά, κοινωνικά).

  Αγαπάμε μόνο τα δικά μας παιδιά. Το εγωιστικό γονίδιο, έτσι κύριε Ντώκινς; Εχ, βήμα σημειωτόν στο αδιέξοδο. Εχ, κεφαλιές σημειωτόν στο αδιέξοδο που μας χρειάζονται…

  Αφομοιώνω όλες τις τέλειες, τα κόμματα και τις παύσεις του άρθρου σου, Ριτς.

 8. Πολύ καλά έκαναν κα κατέλαβαν την ΕΡΤ. Το μυαλό και την συνείδηδση των ΣΥΝΕΝΟΧΩΝ γονιών τους να δούμε πότε θα το καταλάβουν. ¨Η μάλλον, πότε θα τους καταλάβει αυτό…

 9. Mετά και τον δευτερον πυροβολισμο ..και την προσπαθεια των Γνωστών -αγνωστων να μας πεισουν οτι ηταν απο αεροβόλο..

  Χαζοι , ξεχαζοί καταλάβαμε . Και πολύ καλά μαλιστα …

 10. Πυκνώνουν οι ενδείξεις, φοβάμαι, ότι έχουμε να κάνουμε με οργανωμένο σχέδιο βαθιάς αντιδημοκρατικής στροφής. Θέλουν να οδηγήσουν στα άκρα τη σύγκρουση για να ενισχύσουν μακροπρόθεσμα την αστυνόμευση (το επόμενο χτύπημα ενδεχομένως να είναι στις ελευθερίες της έκφρασης, όπως στα μπλογκ, που παίζουν αυτές τις μέρες σπουδαίο ρόλο στην ενημέρωση και στην πολιτικοποίηση της συζήτησης)

 11. αυτά που σκέφτομαι τάπες πάλι και ρουφώ λέξεις μήπως και μαλακώσω, ρίτσα μου.
  λυπάμαι για την κατάντια αυτού του κράτους, πονάει διπλά σήμερα η ψυχή μου, δεν έχουν τον Θεό τους…χοντρόπετσοι όσο δεν παίρνει.
  η κατηφόρα συνεχίζεται…

 12. Το οτι θυμήθηκαν να κάνουν έρευνες την επόμενη το μεσημέρι πού το βάζεις;
  Να σκοτώσουν θέλανε…Δεν ήταν σε καμιά περίπτωση τυχαίο ή οτιδήποτε άλλο…

 13. ΜΗ μου πείτε ότι από αστοχία και κακή εκτίμηση έκλεισαν τόσες ώρες μετά την περιοχή… γιατί θα τσιρίξω… Άσε που είδα τις ειδήσεις στο MEGA και το πήρα απόφαση… ο Πρετεντέρης (με την αξιοθαύμαστη αρωγή της κ. Τρέμη), έχει μετακομίσει σε παράλληλο σύμπαν (ο Τσίμας και ο Οικονομέας, κάτι προσπάθησαν να ψελίσουν, αλλά τους επανέφεραν αμέσως στην τάξη οι δυο προαναφερόμενοι)… Τι προσπάθεια ήταν αυτή παιδιά να επιμεριστούν ίσα ποσοστά ευθύνης σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αστυνομικούς και διαδηλωτές, δαρμένους και δέρνοντες…

 14. Μα οι νέοι, μας μιλάνε, εμείς δεν ακούμε τόσο καιρό.

  Μας μιλάνε μέσα από τα μουσικά ακούσματα τους, μας στέλνουνε μηνύματα, μας φωνάζουνε.

  Βλέπετε, είναι ανήσυχοι, δεν μπορούν να περιμένουν, έχουν όνειρα, θέλουν να πιστεύουν, να ελπίζουν, πνίγονται, θέλουν να ζήσουν, όχι να φυτοζωήσουν, να κάνουν την υπέρβαση τους και επαναστατούν!

  Εχουν σιχαθεί την σαπίλα γύρω τους!

  Και εμείς, «αγρόν αγόρασα», εμείς στο καναπέ παρέα με το τηλεκοντρόλ και τους κάθε είδους Πρεντεντέρηδες, να κατακρίνουμε όλους αυτούς που μας κυβερνούν, όλους αυτούς που εμείς οι ίδιοι έχουμε στείλει εκεί, να μας κυβερνούν.

  Εμείς τα λαμόγια με τους εκπροσώπους μας, κομμάτι κατά-δικό μας, ο καθρέφτης μας, δηλαδή τα μούτρα μας,(εδώ κολλάει το «τα κάναμε σαν τα μούτρα μας») λαμόγια και αυτοί!

  Να αναμασάμε τα ίδια και τα ίδια, ποιός έκλεψε ποιό πολύ, όχι αυτοί κλέβουν, όχι οι άλλοι κλέβουν , μα και εμείς κλέβουμε., για μπουγάδες, για πλυντήρια στην πολιτική σκηνή, στην οικονομική ζωή του τόπου, της κοινωνίας και πάει λέγοντας.

  Τελικά το μόνο που έχουμε καταφέρει, είναι από την πολύ μαλακία που μας δέρνει, να κλέβουμε τα όνειρα των παιδιών μας, τα όνειρα τους και την ίδια τους την ζωή!

 15. Χρειάζεται να γίνουν αλλαγές στη νοοτροπία και την ηγεσία των δυνάμεων καταστολής, μονο τα ΜΑΤ είναι 10000 με πολλούς θερμοκέφαλους και να ξεκινήσουν όλοι εφαρμογή άμεσα των προτάσεων νόμου του Σύριζα για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Αμεσα μέτρα πριν τα Χριστούγεννα.

 16. και 28 διεσκατομμυρια Ευρώ για την Δημοσια παιδεια Τωρα
  που θα τα βρουνε ; Μα εκει πουυ τα βρηκανε για τις Τραπεζες για τα Βατοπαιδοία τους για τα Δομημενα κλπ κλπ
  Και να πληρωσουνε τις συνταξεις ..ΑΝΤΕ

 17. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Παναγιώτης Στάθης δήλωσε ότι οι γιατροί διαβεβαιώνουν πως πρόκειται για βλήμα αεροβόλου και ότι το περιστατικό ερευνάται από την αστυνομία. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι στο σημείο την ώρα του περιστατικού δεν υπήρχαν αστυνομικοί.

  Δηλαδή έφαγε σφαίρα εξ ουρανού…

  Ουρανόσφαιρα, που λέει κι ο Λάκης.

  Δεν μπορεί κάτι γίνεται με το …πλανητικό μας σύστημα.

  Την καλησπέρα μου και καλό σκ.

  vloutis.wordpress.com
  vloutis.blogspot.com

 18. Μια ζεστή καλησπέρα από εμένα. Τί θα μπορούσα να προσθέσω εκτός από την ανάγκη μου να επαναλάβω πως πρέπει να παραμείνουμε όλοι ενωμένοι. Ο συνδετικός κρίκος στη θέση του, ασφαλής!!!
  Καλό Σ/Κ

 19. ΘΑ ΡΘΕΙ ΚΑΙΡΟΣ

  «Θα ‘ρθει καιρός που θ’ αλλάξουν τα πράγματα. Να το θυμάσαι Μαρία.
  Θυμάσαι Μαρία στα διαλείμματα εκείνο το παιχνίδι
  που τρέχαμε κρατώντας τη σκυτάλη
  -μη βλέπεις εμένα – μην κλαις. Εσύ είσαι η ελπίδα
  άκου, θα ‘ρθει καιρός
  που τα παιδιά θα διαλέγουν γονιούς
  δε θα βγαίνουν στην τύχη
  δεν θα υπάρχουν πόρτες κλειστές
  με γερμένους απ’ έξω
  και τη δουλειά
  θα τη διαλέγουμε
  δε θα ‘μαστε άλογα να μας κοιτάνε στα δόντια.
  Οι άνθρωποι – σκέψου! – θα μιλάνε με χρώματα
  κι άλλοι με νότες
  Να φυλάξεις μοναχά
  σε μια μεγάλη φιάλη με νερό
  λέξεις κι έννοιες σαν κι αυτές
  απροσάρμοστοι-καταπίεση-μοναξιά-τιμή-κέρδος-εξευτελισμός
  για το μάθημα της ιστορίας.
  Είναι Μαρία – δε θέλω να λέω ψέματα –
  δύσκολοι καιροί.
  Και θάρθουνε κι άλλοι.
  Δεν ξέρω – μην περιμένεις κι από μένα πολλά –
  τόσα έζησα τόσα έμαθα τόσα λέω
  κι απ’ όσα διάβασα ένα κρατάω καλά:
  «Σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος».
  Θα την αλλάξουμε τη ζωή!
  Παρ’ όλα αυτά Μαρία. »

  Κατερίνα Γώγου

 20. ενωμένοι, είναι ακομη μια λέξη της δικής σου εμβέλειας. να είσαι καλά ριτς!

  όσο για το παιδί, για τα παιδιά σήμερα, η τρομοκρατία μας δε λέγεται! η παιδεία αποκτά ένα ρόλο ‘ηθικής’ του τέλους μιας δραματικής ιστορίας, ενώ η παιδεία θα όφειλε να ήταν η άρθρωση οραμάτων…

 21. Kαλησπέρα Γιώργο. Ομορφο ποίημα κι αυτό
  Καλησπέρα Αμπθα
  Καλησπέρα Τέρας της Αμάθειας...

  ναστε καλά και δυνατοί όλοι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s