Αλλα λόγια…ν’αγαπιόμαστε: Μοναχία στο Ελ Πάσο


Spanish Royal family with Pres. Sarkozy and wife Carla Bruni
Λετίθια Ορτιθ (σύζυγος του διαδόχου του ισπανικού θρόνου) και Κάρλα Μπρούνι

Είναι από τις λίγες φορές που η επίσημη επίσκεψη αρχηγού κράτους παίρνει τα χαρακτηριστικά μιας «μονομαχίας κομψότητας και λάμψης». Αλλά μάλλον είναι φυσιολογικό όταν o «τυφώνας Κάρλα», όπως έγραψε η «Εl Ρais», συναντάται στη Μαδρίτη με τη σύζυγο του διαδόχου Λετίθια Ορτίθ.

Στις δυο ημέρες που βρέθηκαν στην Ισπανία ο Νικολά Σαρκοζί και η Κάρλα Μπρούνι, τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης είχαν ελάχιστη διάθεση να ασχοληθούν με τα πολιτικά αποτελέσματα της επίσκεψης. Αντιθέτως οι πάντες είχαν προετοιμαστεί για τη «μονομαχία» ανάμεσα στην πρώτη κυρία της Γαλλίας και τη σύζυγο του διαδόχου του ισπανικού θρόνου, Λετίθια Ορτίθ, με το τηλεοπτικό δίκτυο Αntenna3 να δίνει τον τόνο: «Επίσημη επίσκεψη του ζεύγους Μπρούνι». Η εφημερίδα «Εl Μundo» φρόντισε να ενημερώσει τους αναγνώστες της για τις διαστάσεις των δυο μονομάχων: 90-65-89 με ύψος 1,78 η Κάρλα, 87-59-86 με ύψος 1,76 η Λετίθια. Και αφού μπήκαν στο μικροσκόπιο ρούχα, τρόποι, στυλ και χτένισμα, η μονομαχία κρίθηκε ισόπαλη.contentsegment_11050935w232_h250_r0_p0_s1_v1jpg

Διαρκής πασαρέλα
Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι, πάντως, δεν υποδέχθηκαν την Κάρλα Μπρούνι με τον ίδιο θαυμασμό που της είχαν επιφυλάξει οι Βρετανοί συνάδελφοί τους, όταν το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας είχε επισκεφθεί το Λονδίνο. «Η Κάρλα Μπρούνι ζει σε μια διαρκή πασαρέλα μέχρι να κατακτήσει τον κόσμο με το κομψό, αλλά ελάχιστα φυσικό στυλ της», σχολίασε καυστικά η «Εl Ρais». Από την προσοχή του συντάκτη της εφημερίδας δεν διέφυγε το γεγονός ότι η πρώτη κυρία της Γαλλίας φόρεσε για πρώτη φορά τακούνια προκειμένου να σταθεί κυριολεκτικά στο ύψος της υψηλόσωμης βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας.

Ενδεχομένως, η όχι και τόσο θερμή υποδοχή των Ισπανών στην πρώτη κυρία της Γαλλίας να οφείλεται σε μια υπόκλιση που δεν έγινε ποτέ, όπως λέγεται ότι θα ήθελε το βασιλικό πρωτόκολλο: αντίθετα με την κομψή και γεμάτη σεβασμό υπόκλιση στην Ελισάβετ της Αγγλίας, η Κάρλα Μπρούνι προτίμησε να αγκαλιάσει και να φιλήσει σταυρωτά τη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία. Κύκλοι της βασιλικής οικογένειας διαβεβαίωναν ότι στη δική τους περίπτωση το πρωτόκολλο δεν είναι τόσο αυστηρό και επομένως το πρώην τοπ μόντελ δεν παραβίασε κανέναν κανόνα. Αφού λύθηκε και αυτό το ζήτημα, τα φώτα έπεσαν στη συνάντηση με τη σύζυγο του Ισπανού πρωθυπουργού. Τραγουδίστρια της όπερας και χαμηλών τόνων, η Σονσόλες Εσπινόζα υποδέχθηκε την Κάρλα Μπρούνι φορώντας σακάκι και μαύρο παντελόνι. Και σαν να είχαν συνεννοηθεί, το ίδιο ντύσιμο προτίμησε και η Κάρλα.

«Ο Θαπατέρο δεν είναι και πολύ έξυπνος»

Ο «ΤΥΦΩΝΑΣ ΚΑΡΛΑ»άφησε σε δεύτερη μοίρα την επίσκεψη Σαρκοζί στη Μαδρίτη, η οποία ωστόσο είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά τη δήλωση που φέρεται να έκανε ο Γάλλος πρόεδρος, ότι ο Χοσέ Λουίς Θαπατέρο «δεν είναι και πολύ έξυπνος».( Stupid, τον χαρακτήρισε). Με συνεντεύξεις που παραχώρησαν οι δυο ηγέτες τις παραμονές της επίσκεψης, επιχείρησαν να διώξουν κάθε σκιά εν όψει της συνάντησής τους. «Έχω μια πολύ καλή σχέση με τον Νικολά Σαρκοζί και ξέρω ότι όλα τα σχόλια που κάνει για μένα είναι θετικά», είχε δηλώσει στη «Μonde» ο Θαπατέρο, ενώ μιλώντας στην «Εl Ρais» ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε «παράλογες φήμες» τη δήλωσή του για την ευφυΐα του Ισπανού πρωθυπουργού. Ο Σαρκοζί, πάντως, έσπευσε να αποκαταστήσει και στην πράξη τις καλές σχέσεις του Παρισιού με τη Μαδρίτη. Αφού προσέφερε πλήρη υποστήριξη στον αγώνα της Μαδρίτης κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΤΑ, δήλωσε ότι η Ισπανία αξίζει μια μόνιμη θέση στην «Ομάδα των 20».

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

ΥΓ..Είναι λογικό να επιχειρεί ο Τύπος να αποπροσανατολίσει τον κόσμο της Ισπανίας, τη χώρα που πλήττεται αρκετά από την κρίση, καθώς η ανεργία έφτασε στο 17.5%, πλησιάζοντας παλιά…αγαπημένα νούμερα!

Advertisements

11 thoughts on “Αλλα λόγια…ν’αγαπιόμαστε: Μοναχία στο Ελ Πάσο

 1. Η ομορφιά τής μονομαχίας και η έκβαση βεβαίως ανήκουν στην αθέατη πλευρά των γυναικών του Ελ Πάσο

 2. Τι αποπροσανατολίζει ο Τύπος καλέ, το αντίθετο περνάει το σωστά μυνήματά του να περάσουν στο θυμιτικό τους-μας- αν κρίνει κανείς από τον πισινό των κυρίων ‘ανορεξικών’ φαγητό τέρμα! και όποιος κατάλαβε κατάλαβε , μαζική διαίτα 😉

 3. Στη φωτό η Κάρλα νικά στα σημεία την πριγκιπέσσα, στα χρώματα και στην ευθύτητα της στάσης του βαδίσματος αλλά οι Ισπανίδες παίζουν με δυό ντάμες, Λετίθια και Σονσόλες, φαίνεται ότι η μονομαχία προς το παρόν είναι μεταξύ αιρετής και βασιλευομένης εξουσίας, Μισέλ-Ελισάβετ και Μπρούνι Λετίθια, μετά βλέπουμε. Καλό είναι να προσθέσω και τον αθέατο ρόλο τον μάλλον θετικό, στην… ανεργία!

 4. Λοιπόν η κολλητή μου η Μάρτα απο την Μαδρίτη μου έδωσε τις εξής πληροφορίες ότι η Ισπανία ευθύνεται στο ήμισι για διπλασιασμό της ανεργίας στο ΕΕ! τόσο πολύ χάλια λοιπόν η οικονομία της, και αυτό οφείλεται στο ότι εχουν αυτή την περίφημη ‘μονιμότητα’ (see Ελληνες) από τα χρόνια του Φρανκο και ενώ αύξησαν τους μισθούς στους μόνιμους άρχισαν να απολύουν όλους τους μετανάστες και γυναίκες και γενικώς τους μη προνομιούχους, αλλά ο Θαπατερο σοσιαλιστής επιμένει στη προστατασία τα εργατικων δικαιώματων αλλά ποιών εργατών όμως.?
  Anyway the boys above expressed eloquently their preference about the non-existent butts 😉

 5. @Penelope…
  αχ διεθνή μου φιλεναδα… Αυτή τη Μάρτα τώρα πού τη βρήκες ; Θα το πω στο Νατασσάκι να διαμαρτυρηθεί. Να γιατί χαθήκαμε..χαχα
  Πάντως λίγο πιο σωστή στις αναλογίες είναι η πριγκιπέσα -πρωην δημοσιογράφος …. Οσο για την ανεργία, ε, εντάξει, ο λαός αντέχει.Εδω αντεξε χωρις κιχ τον Φρανκο κι όταν πεθανε, δεν ανοιξε ούτε ρουθούνι…. σε φιλω καλή μου

 6. @ GB
  η γιαγιά μου ελεγε : τί έχουν τα ερμα ακι ψοφάνε; με τον ηλιο να βαζουν…….ετσι και τα κορίτσια μας… Δεν ιδρώνει το αυτακι τους , περιφέρουν τις ομορφες υπάρξεις τους κι όποιος έχει αντίρρηση να παει να πνιγεί. Ναι, τόσο απλά.

 7. Μήπως οι Ισπανοί παραψήλωσαν την Λετίθια? Αν είναι μόνο 2 εκατοστά κοντύτερη της Κάρλα, η διαφορά στα τακούνια δε δικαιολογεί τη διαφορά ύψους που έχει από την «αντίπαλό» της. Πάντως, αν και δε τη χωνεύω καθόλου, σαφώς η Κάρλα υπερτερεί της νεότερης Λετίθια και σε στυλ και σε σώμα και σε χάρη. Η Λετίθια ήταν άχρωμη και άοσμη και πριν τα φτιάξει με το διάδοχο, πόσο μάλλον μετά και το brainwashing του παλατιού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s