Ελληνοτουρκικές σχέσεις : Καλωσορίσατε στην έρημο του πραγματικού


Εικόνα (34)

toyrkia b

Advertisements

10 thoughts on “Ελληνοτουρκικές σχέσεις : Καλωσορίσατε στην έρημο του πραγματικού

 1. Ναι, ξέρω , δεν διαβάζεται και λόγω των μικρών γραμμάτων, αλλά και λόγω του περιεχομένου. Είναι άρθρο γραμμένο προ μηνός και σκέφτηκα να το ανασύρω. Να υπάρχει απλώς στο διαδίκτυο
  Καλό Σ/Κ σε όλους…

 2. Ας μου επιτραπεί μια ‘περιφερειακή’ παρατήρηση (όχι τόσο στο θέμα αλλά στις εντυπώσεις που υποστηρίζει το άρθρο)

  Γαλλία και Γερμανία ανασσύρουν το θέμα Τουρκίας μαζί με τους ‘πλασματικούς δισταγμούς τους’ μόνο όταν πλησιάζουν Ευρω-εκλογες , σίγουρα για να μαζέψουν ψήφους , αλλά στον υπόλοιπο χρόνο διευκολύνουν τα μέγιστα την διαδικασία ένταξης . Ο Σαρκοζύ κατάργησε την προϋπόθεση Σιράκ για δημουήφισμα όσον αφορά την Τουρκική ένταξη , Η Γερμανία νομίζει ότι καλλίτερα είναι να κάνει την τουρκόφιλη όταν έχει τόσους πολλούς τούρκους ψηφοφόρους στο έδαφός της και φυσικά η αιώνια Αγγλία ακολουθεί κατά γράμμα την Ουάσινγκτον στις διαλεκτικές της διατυπώσεις για την ένταξη μαζί με την απαραίτητη προέκταση στα στρατηγικο-διπλωματικά εδάφη.

  Δεν συμφωνώ ότι Γαλλία και Γερμανία δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη , όπως λέτε . Το αντίθετο μάλιστα . Δεν είναι καθόλου δεδομένη η στάση τους . Είναι ένα επικίνδυνο θέατρο που κανείς δεν ξέρει το πραγματικό παρασκήνιο και τον τρόπο που τα πράγματα κινούνται . Όσο για τον ‘Κόκκινο Ντάνι’ είναι φυσικά υπέρ γιατί λέει βλέπει την Τουρκία να αλλάζει χάρις στην ΕΕ (θα γελούν μαζί του οι Τούρκοι σίγουρα) ενώ ο κύριος Μισέλ Ροκάρ δήλωσε ότι θέλει την Τουρκία στην ΕΕ για να την αποσπάσει από την …Αμερικανική κηδεμονία – κι εδώ γελάει και το παρδαλό κατσίκι . Κάτι τέτοια λένε ‘οι ευρωπατέρες’ και καταλαβαίνουμε κι εμείς έμμεσα την ‘καταιγίδα εν κρανίω’ που τους διακατέχει .

  Κι έρχεται και η Συνθήκη της Λισσαβώνας που αποβάλλει την υποχρεωτική ομοφωνία στην ψηφοφορία της ΕΕ για να επιτρέψει ευκολώτερα οι ‘μεγάλοι’ της ΕΕ να αποφασίσουν για το θέμα άσχετα από την γνώμη των μικρών .

  Μόνος κερδισμένος θα είναι η Τουρκία , ότι και να γίνει , μέσα ή έξω απ την ΕΕ , άσχετο . Όσο για την ΕΕ ούτε η ίδια ξέρει να εκτιμήσει το αποτέλεσμα της ένταξης της Τουρκίας και τις όποιες επιπτώσεις θα προκαλέσει εσωτερικά και εξωτερικά από αυτήν.

 3. Ρίτσα δυστυχώς τα γράμματα είναι τόσο μικρά εδω που δεν διαβάζεται . Θα ηθελα να το διαβασω.. Προσπάθησα δηλαδή. ΑΝ σου είναι εύκολο μπορείς σε παρακαλω να μου το στείλεις στο e-mail μου?
  Ευχαριστω πολύ πολύ και.. καλή Κυριακή

  Υγ το mail δεν το έχεις αλλά θα στρο δείξει η wordpress! Γι αυτό και σ αφήνω αυτό εδω το χαζο-σχόλιο!

 4. Σ ευχαριστώ, που μου έδωσες την ευκαιρία να το διαβάσω !!
  Καλό μήνα , εύχομαι, ήρεμο και δημιουργικό!

 5. Darthiit the Abban.
  γιατί αστερι μου δεν θέλω να μου κουραστείς να το διαβάσεις. Ετσι όπως έιναι το προσπερνάς..
  φιλια…Ηρθε η κυρια με τας καμήλας ή ού ?

 6. @Liakada
  νασαι καλά, την αγάπη μου. Σίγουρα δεν εγινες σοφότερη, γιατί ξέρεις, είναι λιγο βιαστικά γραμμένα όλα τούτα…

 7. @ΓΙάννης Μανσόλας
  Προφανώς, η οποιαδήποτε δήλωση εχει διττή σημασία ¨: και προς τα έσω και προς τα έξω. Θεμιτό το βρίσκω και δεν με ενοχλεί… Προσωπικά τάσσομαι κατα της ένταξης για πολλούς, αλλά γνωστούς σε όλους μας λόγους…

 8. @ritsmas

  Μακάρι κι η ΕΕ να ήταν εναντίον ή υπέρ για λόγους ‘γνωστους’ , ενούτοις η ΕΕ μάλλον δεν ξέρει τι της γίνεται στο θέμα κι είναι χαμένη ανάμεσα σε θέματα ‘αρχών’ και σκοπιμοτήτων που φάσκουν και αντιφάσκουν.

  Τα επιχειρήματα που μας σερβίρει την μια φορά τα παίρνει πίσω την επόμενη. Αμφιβάλλω αν οι Τούρκοι μπορούν να πάρουν την ΕΕ στα σοβαρά , αλλά οι δικοί τους σκοποί δεν φαίνεται να είναι καν η πραγματική τους ένταξη στην Ευρωπαϊκή κοινωνία αλλά μάλλον η εκμετάλλευση της θέσης της μέσα σε αυτήν για ίδιους σκοπούς. Δικαίωμά τους να το παίζουν έστι διπλωματικά – πολύ έξυπνο από μέρους τους – αλλά είναι η ΕΕ που καταλήγει να είναι το πραγματικό ‘κορόϊδο’ της υπόθεσης. Κι αυτό δεν με κάνει περήφανο ευρωπαίο πολίτη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s