Μου λείπει πολύ η εικόνα που αφήνει πίσω του ένα μπλογκ!


Μου λείπουν πολύ τα μπλογκ. Αναπολώ με συγκίνηση την εποχή της Αμαλίας Καλβίνου. Αυτή υπήρξε για πολλούς από μας η αφορμή, η ευκαιρία να στήσουμε ένα μπλογκ,να λέει ο καθένας τα δικά του. Να ρίξουμε άλλες ματιές στον κόσμο. Να γνωριστούμε μέσα από πιο ελεύθερες ή πιο περίπλοκες σχέσεις. Κάναμε φίλους εικονικούς και φίλους πραγματικούς. Δεθήκαμε ή ξεκαθαρίσαμε το πεδίο μπροστά μας. Ο καθένας με τα πιστεύω και τα θέλω του. Ο σχολιασμός ήταν ελεύθερος και μέσα από αυτόν έβγαιναν άλλα θέματα και κάθε φορά τα συμπεράσματα ήταν διαφορετικά, ανάλογα με τις αντιλήψεις του σχολιαστή. Κάπως έτσι ξεχωρίσαμε, βραβευτήκαμε, πετύχαμε, αποτύχαμε, κοκκινίσαμε, θυμώσαμε, εκνευριστήκαμε, κόψαμε νήματα και νήματα, στήσαμε νέες γέφυρες. Κάποιοι έπαψαν να περνάνε από το μπλογκ του ενός ή του άλλου. Μια λέξη, μια μόνο φράση, μια υπεκφυγή, ενας σχολιασμός υπήρξε πάντα η ανεπαίσθητη αφορμή. Κι είδα μέσα από αυτό χαρακτήρες και χαρακτήρες, ευφάνταστους και μη ανθρώπους και ανθρωπάκια. Και κάπως έτσι με τον καιρό και με την ανία που φέρνει συνήθως ο καιρός πήδηξα στο φέις. Στην αρχή ντροπαλά, με ενοχές, μετά με ορμή. Ναι, τί ορμητήριο καινούργιο ήταν κι αυτό! Το δικό μας κάστρο  με πολλά μποφόρ και ισχυρούς ανέμους που μας έσπρωχναν πότε εδώ και πότε εκεί, δίχως μέτρο, δίχως κανόνες, δήθεν ελεύθερα μέσα από μια υπέρογκη έκθεση προσωπικών δεδομένων. Στο διάστημα που φύγαμε από τα μπλογκ , άλλαξαν πολλά. Καθιερώθηκαν μπλογκ αμιγώς πολιτικού χαρακτήρα της άκρας δεξιάς, της άκρας αριστεράς, μπλογκ με εθνικισμό και πατριωτισμό ( δύο σε ένα, ανευ διακρίσεων), μπλογκ με προσήλωση στο Θείο, μπλογκ μαγειρικής κλπ…Μπλογκ που ασκούν δριμύα κριτική προς όλους, που ξεπερνούν τα όρια ασφαλείας, που γκρεμίζουν ή σπιλώνουν υπολήψεις, που νομίζουν ότι ασκούν δημοσιογραφία, που πιστεύουν ότι καλύπτουν το κενό που αφήνει ένας , ας πούμε, στρατευμένος δημοσιογράφος.Αρκεί να είναι υπαρκτό το βήμα.

Κι εγώ,  κάθε φορά πουανεβάζω ένα κείμενο μου στο μπλογκ σύρω τον κένσορα σαν τυφλή στις δεκάδες διευθύνσεις που χω κρατήσει. Ετσι από πείσμα, από νοσταλγία, από στέρηση. Αλλες διευθύνσεις υπάρχουν , άλλες είναι ανενεργές, άλλες δεν τις αναγνωρίζω.. Δεν ξέρω. Κάποιες φορές προσθέτω καινούργιες διευθύνσεις, ανοίγω κι άλλο μπλογκ. Επιχειρώ το ακατόρθωτο. Να μαι κι εδώ κι εκεί και πάρα πέρα. Δεν ξέρω τί θέλω να καλύψω, ούτε τί να δικαιολογήσω. Είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη για επιβεβαίωση ; Είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη να μεταφέρω προς τα έξω τις σκέψεις μου ; Ειλικρινά ακόμη ψάχνομαι και ακόμη παιδεύομαι γι αυτό που λογικά θα πρεπε να κάνω: να είμαι ο εαυτός μου σε οποιοδήποτε μέσον κι αν περνώ, οπουδήποτε κι αν αφήνω το δικό μου στίγμα.

ριτς

Advertisements

5 thoughts on “Μου λείπει πολύ η εικόνα που αφήνει πίσω του ένα μπλογκ!

  1. Α, ασύγκριτα προτιμότερη είναι για μένα η επαφή μέσω των ιστολογίων. Στο φατσοβιβλίο κυκλοφορεί μεταξύ άλλων δεινών και πολλή αυθαιρεσία. Αλλά δεν προλαβαίνω να αναπτύξω το ζήτημα τώρα. Για μένα το φατσοβιβλίο παραμένει πάρεργο. Αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα που συνάντησα και πολλά καλά πράγματα εκεί μέσα. Και σ’ αυτά παρέμεινα πιστή και τα παρακολουθώ όσο περισσότερο μπορώ. 🙂

  2. Μία απάντηση, από τις πολλές, είναι ότι ίσως θέλεις να βρίσκεσαι στο ‘loop’ σε ένα συνεχή κόμβο επικοινωνίας, κάτι που είναι πολύ φυσιολογικό για έναν άνθρωπο σαν και σένα και με το δικό σου επάγγελμα. Tώρα για το τελευταίο, δηλαδή περί έκθεσης εαυτού και σκέψεων είναι δίκοπο μαχαίρι-θέμα αντοχών και ορέξεων.

  3. […] Μου λείπουν πολύ τα μπλογκ. Αναπολώ με συγκίνηση την εποχή της Αμαλίας Καλβίνου. Αυτή υπήρξε για πολλούς από μας η αφορμή, η ευκαιρία να στήσουμε ένα μπλογκ,να λέει ο καθένας τα δικά του. Να ρίξουμε άλλες ματιές στον κόσμο. Να γνωριστούμε μέσα από πιο ελεύθερες ή πιο περίπλοκες σχέσεις. Κάναμε φίλους εικονικούς και φίλους πραγματικούς. Δεθήκαμε ή ξεκαθαρίσαμε το πεδίο μπροστά μας. Ο καθένας με τα πιστεύω και τα θέλω του. Ο σχολιασμός ήταν ελεύθερος και μέσα από αυτόν έβγαιναν άλλα θέματα και κάθε φορά τα συμπεράσματα ήταν διαφορετικά, ανάλογα με τις αντιλήψεις του σχολιαστή. Κάπως έτσι ξεχωρίσαμε, βραβευτήκαμε, πετύχαμε, αποτύχαμε, κοκκινίσαμε, θυμώσαμε, εκνευριστήκαμε, κόψαμε νήματα και νήματα, στήσαμε νέες γέφυρες. Κάποιοι έπαψαν να περνάνε από το μπλογκ του ενός ή του άλλου. Μια λέξη, μια μόνο φράση, μια υπεκφυγή, ενας σχολιασμός υπήρξε πάντα η ανεπαίσθητη αφορμή. Κι είδα μέσα από αυτό χαρακτήρες και χαρακτήρες, ευφάνταστους και μη ανθρώπους και ανθρωπάκια. Συνέχεια εδώ […]

  4. @@@@Penelope dearest οι εποχές άλλαξαν και μαζί τους αλλάζουμε εμείς, τα μέσα που χρησιμοποιούμε, ο τρόπος που σκεπτόμαστε, χανεται ο ενθουσιασμός για κάτι, ανακτάται κάπου αλλού και πάει λέγοντας. Σίγουρα αναπολώ το παρελθόν και τις νύχτες του 2007-2008 με το χιούμορ και το κέφι μας..

  5. Ελενη Μπεη..
    Ελενη μου εχεις δίκιο, αν και πιστεύω οτι ειναι στο χερι μας να μην αυθαιρετούμε ή να απομονώνουμε τους αυθαιρετούντες ή και να γκρεμίζουμε τα αυθαίρετα, όχι να τα νομιμοποιούμε..Καλή Κυριακή ευχομαι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s