Δημήτρης Καλοκύρης


Image
Ο Δημήτρης Καλοκύρης, ποιητής, πεζογράφος και μεταφραστής, εξελέγη νέος πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, διαδεχόμενος τον κριτικό λογοτεχνίας και συγγραφέα Αλέξη Ζήρα, όπως προέκυψε μετά την Γενική Συνέλευση της 31ης Μαρτίου και την ψηφοφορία για την συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
 
Νέος Αντιπρόεδρος είναι ο Ερρίκος Μπελιές, Γενική Γραμματέας η Αγγελική Στρατηγοπούλου, Ταμίας ο Κώστας Κατσουλάρης και μέλη οι Κώστας Αρκουδέας, Μιχάλης Μοδινός και Γιώργος Χουλιάρας. Επιλαχόντες εξελέγησαν οι Νένα Κοκκινάκη, Βασίλης Ρούβαλης και Θέμης Λιβεριάδης. Η εξελεγκτική επιτροπή, για την περίοδο 2013-2015 θα απαρτίζεται από τους Ιωσήφ Βεντούρα, Λίλα Κονομάρα και Κλαίτη Σωτηριάδου.

Αντεπιστέλλον μέλος εκλέχτηκε η Νατιβιδάδ Γκάλβεθ, επίτιμα μέλη οι Μαρκ Μαζάουερ και Χάγκεν Φλάισερ, και τακτικά μέλη οι Γιώργος Κορδομενίδης, Γιώργος Μπλάνας, Γιώργος – Ίκαρος Μπαμπασάκης, Τάσος Γαλάτης, Μαρία Παπαδήμα και Κώστας Καβανόζης.

 
Ο Δημήτρης Καλοκύρης γεννήθηκε το 1948 στο Ρέθυμνο. Σπούδασε νεοελληνική φιλολογία στη Θεσσαλονίκη, όπου ίδρυσε το περιοδικό «Τραμ», καθώς και τις ομώνυμες εκδόσεις λογοτεχνίας και τέχνης (1971-87). Στην Αθήνα εξέδωσε το λογοτεχνικό και καλλιτεχνικό περιοδικό «Χάρτης» (1982-87). Διετέλεσε διευθυντής συντάξεως και καλλιτεχνικός διευθυντής του πολιτιστικού περιοδικού «Το Τέταρτο» (1985-87) του Μάνου Χατζιδάκι.
 
Έχει κάνει τρεις εκθέσεις κολάζ και εικονογράφησε βιβλία για παιδιά. Το 1996 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος για το βιβλίο του «Η ανακάλυψη της Ομηρικής».
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s