Με αφορμή τον Καβάφη (Metropolis)


Με αφορμή τον Καβάφη

6 kalfayan autinane

Μια ομαδική έκθεση με σημείο αναφοράς το έργο του διακεκριμένου Αλεξανδρινού ποιητή K.Π. Καβάφη φιλοξενούν οι Kalfayan Galleries (Χάρητος 11, Κολωνάκι) μέχρι την 1 Ιουνίου. Στην έκθεση «Περιμένοντας τους Βαρβάρους» παρουσιάζονται εικαστικά έργα των Νάνου Βαλαωρίτη, Αικατερίνης Γεγησιάν, Εμμανουήλ Μπιτσάκη, Νίνας Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Τάταρη, Anna Boghiguian και David Hockney.

 

Αναφορικά με την επικαιρότητα του έργου του Καβάφη, η Σοφία Αντιπαρίδου, εκπρόσωπος του χώρου, επισημαίνει: «Στην εποχή της παγκόσμιας ‘κρίσης’, τα ποιήματα του Καβάφη αποτελούν έναυσμα για την αφύπνιση της ψυχής και του πνεύματος. Με ποιήματα μελαγχολικά, με γλώσσα ιδιαίτερα λιτή, ειρωνική και μοναδική και με αισθήματα αληθινά ο Καβάφης, λάτρης και γνώστης της ιστορίας, δεν θα μπορούσε παρά να είναι ο πιο επίκαιρος και διαχρονικός ποιητής σήμερα. Οι έννοιες και οι αξίες της ζωής είναι παρούσες, κρυμμένες ή φανερές σε όλα σχεδόν τα ποιήματά του. Ακολουθώντας το παράδειγμά του και μελετώντας την ιστορία μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει γύρω μας με άλλη ματιά».

 

Στην παρούσα έκθεση, οι Kalfayan Galleries επέλεξαν να παρουσιάσουν έργα μοντέρνων και σύγχρονων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών «που έχουν ερμηνεύσει με τη δική τους ‘γλώσσα’ την εντύπωσή τους από τα ποιήματα του Καβάφη, σε διάλογο με χειρόγραφα του ποιητή και πρώτες εκδόσεις ποιημάτων του», προσθέτει η κυρία Αντιπαρίδου. «Διαφορετικά εικαστικά μέσα, διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες, διαφορετικές απεικονίσεις, όλες επηρεασμένες από δημιουργήματα του ίδιου ποιητή».

 

www.kalfayangalleries.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s